Asayişin Havadaki Gözü: "Gökyüzü Polisleri" - Son Dakika
Güncel

Asayişin Havadaki Gözü: "Gökyüzü Polisleri"

MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis helikopteri, gelebilecek tehdit ve tehlikelere karşı, kentin güvenliğini havadan sağlıyor.

27.04.2016 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER YILDIZ-MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis helikopteri, gelebilecek tehdit ve tehlikelere karşı, kentin güvenliğini havadan sağlıyor.

Kentte meydana gelen asayiş, terör ve kaçakçılık olaylarında karada görev yapan polislerin en büyük yardımcısı olan polis helikopteri, olası saldırılara karşı da yer ekibinin emniyetini sağlıyor. Gece görüş kameralarıyla şafak operasyonlarına da katılan polis helikopteri, operasyonda ekiplerin adeta havadaki gözü oluyor.

Teknik uzmanlar, dünyadaki emsalleriyle aynı donanıma sahip polis helikopterinin görev öncesi son kontrollerini yaparak uçuşa hazırlıyor. Uçuş için 7 gün 24 saat göreve hazır bekleyen 4 kişilik ekip, "gökyüzü polisi" olarak da adlandırılıyor.

Polis Akademisi'nden 2009 yılında mezun olduktan sonra Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde göreve başlayan 29 yaşındaki komiser Emir Sağıt, 2012'de Havacılık Daire Başkanlığınca düzenlenen sınavda başarı gösterip, pilot olmaya hak kazandı.

Adana Emniyet Müdürülüğü bünyesinde görev alan Sağıt, AA muhabirine, "Helikopterin, toplumsal olaylara müdahalede katkısını fark ettim. Bize büyük katkı sunuyordu pilotlar. Ben de pilot olmaya karar verdim." dedi.

Uçmanın insana özgürlük duygusunu yaşattığını dile getiren Sağıt, kumandaların başına geçtiğinde ise görevini en iyi şekilde yapma mücadelesi ve sorumluluktan kaynaklanan stres yaşadıklarını söyledi.

Yerde görev yapan mesai arkadaşlarına en iyi şekilde yardımcı olabilmek için çabaladıklarını anlatan Sağıt, "Keyifli olduğu kadar profesyonellik gerektiren bir iş. Kumandanın kontrolü size geçtiğinde görev bilinciyle, profesyonelce hareket ediyorsunuz. Çünkü can taşıyorsunuz ve karadaki meslektaşlarınızın gözü, kulağı oluyorsunuz. Ama dünyayı üç boyutlu görmek, karadan gördüğünüz yerleri farklı açıdan görmek her zaman heyecan verici." diye konuştu.

Uçuş esnasında helikopterle bütünleştiğini dile getiren Sağıt, son teknolojiyle donatılmış araçla asayiş, terörle mücadele, operasyon, trafik ve toplumsal olaylarda görev aldıklarını söyledi.

Suç ve suçluyla mücadelede karadaki ekiplerle koordineli hareket ettiklerini anlatan Sağıt, "Helikopterimiz, donanım ve güvenlik anlamında dünyanın en iyi polis helikopterlerinden biri. Keşif, gözetlemede kullanıyoruz bu helikopteri. İki pilotla ihtiyaca göre bir veya iki teknisyenle görev yapıyoruz. Görevin tam anlamıyla yapılabilmesi için koordinasyon çok önemli. Bütün ekip, uyum içinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Asayişin Havadaki Gözü: 'Gökyüzü Polisleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement