Aşçılık Mesleğinin Doktoru Olacak - Son Dakika
Yerel

Aşçılık Mesleğinin Doktoru Olacak

Aşçılık Mesleğinin Doktoru Olacak

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksekokulu’nun başarılı öğretim elemanı Emrah Köksal Sezgin, alanında doktora eğitimi gören ve olimpiyat altın madalyasına sahip Türkiye’deki tek şef olma özelliğini taşıyor.

29.09.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksekokulu'nun başarılı öğretim elemanı Emrah Köksal Sezgin, alanında doktora eğitimi gören ve olimpiyat altın madalyasına sahip Türkiye'deki tek şef olma özelliğini taşıyor.

Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörlüğü görevini yürüten ve Kıtalararası Jüri üyeliği yapan Şef Emrah Köksal Sezgin, katıldığı çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmadan ödülsüz dönmemesi ile tanınıyor. Alanında çok sayıda sertifika ve eğitime sahip olan Sezgin, bölüm başkanı olduğu ADÜ Söke Meslek Yüksek Okulu'nda Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde öğrencilerini çok yönlü olarak yetiştiriyor. Aşçılık konusundaki tecrübelerini ise sadece üniversite öğrencileri ile değil özel eğitim kurumlarında ve ticari işletmelerde uzman danışman ve eğitmen olarak çalışarak geniş bir kitleyle paylaşan Sezgin, çeşitli televizyon programlarında, akademik sempozyum ve konferanslarda görev alıyor. HoReCa Destek firmasının koordinatörlüğünü de yürüten Sezgin, bir dönem Akdeniz Üniversitesi Aşçılık Alan Koordinatörlüğünü görevini de yürütmüştü.

KATILDIĞI YARIŞMALARDAN MADALYASIZ DÖNMÜYOR

Söke MYO'da göreve başladığından bu yana da hazırladığı öğrencilerle üç yarışmaya katılan Emrah Köksal Sezgin, bu yarışmalardan birinden Türkiye üçüncülüğü, ikisinden ise Türkiye Şampiyonluğu ile döndü. 5. Uluslararası Altın Kep Yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Emrah Köksal, bir sonraki yıl aynı yarışmada altın madalya kazanmayı bildi. Ocak ayında yarışmaya tekrar katılan Emrah Köksal ve ekibi, 39 ekip arasından sıyrılmayı başararak altın kepi Adnan Menderes Üniversitesine kazandırdı.

TÜRKİYE'NİN EĞİTİM AMAÇLI KURULAN EN BÜYÜK MUTFAK ATÖLYESİNİ KURDU

Bir beş yıldızlı otel mutfağını aratmayacak pişirme üniteleri, bulaşıkhane, depolar ve soyunma odaları bulunan toplam 300 metrekare mutfak atölyesi ile Türkiye'nin eğitim amaçlı kullanılan en büyük mutfak atölyelerinden birinin Söke Meslek Yüksek Okulu'nda kurulmasına destek veren Emrah Köksal Sezgin, öğrencilerine konforlu bir atölyede eğitim verebiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyor. 2 bin kişiye yemek çıkaracak standartta olan mutfakta 30 öğrenci aynı anda ders alabiliyor.

Öğrencilerine geniş imkanlarla eğitim vermenin bir hoca için büyük bir şans olduğunun altını çizen Emrah Köksal, bu imkanlarla mezun olan öğrencilerin restoranlardan, otellere, gemilerden özel şirketlere kadar birçok alanda çalışma imkanı bulacağının altını çizdi. Türkiye Aşçılar Milli Takımı'na 2010 yılında seçildiğini belirten Emrah Köksal, "Lüksemburg Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandım. Rusya'da katıldığım Kremlin Cup yarışmasından altın madalya kazandım. Geçen yıl Almanya'da katıldığım dünya olimpiyatlarında 112 yıldır alınamayan altın madalyayı Türkiye'ye kazandırdım. Yenilebilir yapraklardan yapılan tablo ile Mutfakta Güzel Sanatlar Kategorisinde birinci olarak altın madalya aldım" dedi.

ADÜ'YE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ KAZANDIRMAK İSTİYOR

Sınavsız geçiş ve verilen eğitimin kalitesi nedeniyle yüksek doluluk oranları ile eğitim verdiklerine dikkat çeken Emrah Köksal Sezgin, bu yıl ilk kez sınavla öğrenci almalarına rağmen Söke Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programının 44 aşçılık programı içinde Türkiye'de en çok tercih edilen üçüncü okulu olduğunu belirtti. Meslektaşları ile birlikte Adnan Menderes Üniversitesine Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü kazandırabilmek için çalışan Sezgin, sonraki hedefleri konusunda da oldukça iddialı. Sezgin, gastronomi alanında Türkiye'de yüksek lisans ve doktora eğitimi veren ilk Üniversitenin ADÜ olması için var gücü ile çalışacaklarını belirterek, "ADÜ, turizm bölümleri ile yaptığı çalışmalar neticesinde 2013 yılında Türkiye'nin en iyi gastronomi eğitim veren üniversitesi seçildi. Bunun sırrı, turizm bölümleri olarak birbirlerine rakip değil destek olmamız" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşçılık Mesleğinin Doktoru Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement