Aşdağul Beldesi'nde Seçimler Tekrarlanacak - Son Dakika
Yerel

Aşdağul Beldesi'nde Seçimler Tekrarlanacak

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde belediye başkanlığı seçimleri geçersiz oyun sayılması nedeniyle iptal edildi.

01.04.2014 19:23  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde geçersiz bir oyun sayılması ve bu oyun hangi partiden düşüleceğini İlçe Seçim Kurulu'nun karar verememesi üzerine belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi.

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ

AA muhabirinin İlçe Seçim Kurulu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Aşdağul beldesinde 30 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayıldı.

TUTANAK TUTULDU

Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlendi.

CHP BİR OY FARKLA KAZANMIŞTI

Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim kurulu, geçersiz sayılması gereken oyun, hangi partiden düşüleceğinin tespit edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığında toplantı yapıldı.

SEÇİMLER 1 HAZİRAN'DA TEKRARLANACAK

İtirazların da değerlendirildiği toplantıda, belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine hükmeden kurul, Aşdağul beldesinde belediye başkanının belirlenmesi için seçimin 1 Haziran'da tekrarlanmasına hükmetti.

"SEÇİMLER İPTAL EDİLDİ"

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itirazları üzerine İlçe Seçim Kurulu'nun, Aşdağul Beldesi'ndeki seçimleri iptal ettiğini söyledi.

Ceylan, Sungurlu'da belediye başkanlığı, İskilip ve Uğurludağ ilçelerinde ise il genel meclisi seçimi sonuçlarına da itiraz ettiklerini kaydetti.

Aşdağul Beldesi\'nde Seçimler Tekrarlanacak
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşdağul Beldesi'nde Seçimler Tekrarlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • özgen: bence bu seçimlerde kılıçtaroğlu çok başarılı önceki seçimde oy bile kullanamamıştı 35 5 Yanıtla
  • bunlaroyunmu: bence türkiye genelinde bidaha seçim yapılsın,yok yok her ay yapılsın,ya hu chp başa gelinceye kadar yapılsında bitsin artık bu işkence (türk milletinin başına gelebilecek en büyük felaket CHP) 15 25 Yanıtla bunlaroyunmu: zaten tek akıllılar chpliler nedense 0 0 bunlaroyunmu: siz bu vatan kimin haberiniz varmı,o kadar şehidimiz neden öldü haberiniz varmı ,(CHP İÇİN Mİ ÖLDÜLER SANIYORSUNUZ)bu vatanın sahipleri bu vatanı size bırakmaz ,hala akıl edemiyormusunuz. 0 0
  • cotanak: Buraya ayni şekilde akp kazansaydi, ilce secim kurulunun karari; sevhen olmuş oy gecerlidir olmazmiydi 21 5 Yanıtla
  • bunlaroyunmu: İşte bu seçimde halka sundular. Dediler ki, biz üçümüz bir aradayız. MHP, CHP ve diğer güçler. Üçü bir arada nescafe. Yabancıları da bunun içinde kastediyorum. Karşısına Türk kahvesi çıktı. Bizim geleneksel, kırk yıl hatırı geçmez dediğimiz Türk kahvesi kazanmıştır, hayırlı uğurlu olsun. Kimse bahane aramasın. 9 15 Yanıtla

Advertisement