Aselsan Genel Müdürü Eken: (2) - Son Dakika
Ekonomi

Aselsan Genel Müdürü Eken: (2)

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, "İkincil halka arzdan vazgeçtik diyemeyiz.

19.03.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, "İkincil halka arzdan vazgeçtik diyemeyiz. Bunun için şu anda uygun zaman ve şartlar bekleniyor. 'Vazgeçtik' diye bir şey kesinlikle söz konusu değil" dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Eken, soruları yanıtladı.

4G baz istasyonu ile ilgili Savunma Sanayii Müsteşarlığının desteği ile devam eden projelerinin olduğuna dikkati çeken Eken, bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının da kendilerine çok destek verdiğini belirtti.

Eken, 4G baz istasyonu geliştirmekle alakalı belli bir noktaya geldiklerini dile getirerek, "Cihazın donanımını bu sene ortası itibariyle tamamlıyoruz. Son haline getiriyoruz. Dolayısıyla bu sene sonu itibariyle bu cihaz satılabilir durumda olacak" diye konuştu.

Eken, elektrikli araçların popüler bir konu olduğunu ifade ederek, geleceğin teknolojinin elektrikli araç olacağını söyledi.

Uzun menzilli hava savunma sistemleri

Uzun menzilli hava savunma sistemleriyle ilgili projenin değişik boyutlarının değerlendirdiğini bildiren Eken, aday firmalarla görüşüldüğünü, kendilerinin de ekibin parçası olarak yerli teknolojik alt yapıyı en yükseğe çıkaracak uygulamalar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Şirketin ikincil halka arz planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eken, "İkincil halka arzdan vazgeçtik diyemeyiz. Bunun için şu anda uygun zaman ve şartlar bekleniyor. 'Vazgeçtik' diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. Biz bu aşamada yapılabilecek hazırlıkları yapıyoruz. Bununla ilgili birtakım düzenlemelere ihtiyacımız olabilir. Hazırlıklarımızı tamamlayıp uygun şartlar oluştuğunda bunu yapabilecek bir durumda olacağız" diye konuştu.

Kriptolu telefon

Kriptolu telefonların ticarileşmesi gibi bir durumun olup olamayacağı sorusu üzerine Eken, "Kriptolu telefon konusundaki faaliyetlerimizi biraz daha farklı yöne çektik. TÜBİTAK bu konuyu ilerlettiği için biz kriptolu telefonumuzu, kriptolu uydu telefonuna çevirdik. Bizim kriptoloji birikimimiz çok uzun yıllara dayanıyor, çok önemli birikimimiz var. Çok iyi bildiğimiz ve hakim olduğumuz bir konu" diye konuştu.

Elektrikli otobüs projesi

Elektrikli otobüs projesine yönelik sorular üzerine Eken, bu konuda bir otobüs üreticisi ile çalışmak istediklerini söyledi. Eken, "Otobüs toplu taşımada kullanılacak. Elazığ Belediyesi bize çok destek oluyor. İlk uygulamayı Elazığ'da yapmayı planlıyoruz. Duraklarda hızlı şarj konusunda çözüm üretmek istiyoruz" dedi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Aselsan Genel Müdürü Eken: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement