Asfalt Katılım Payı"Nda Yeni Uygulama - Son Dakika
Yerel

Asfalt Katılım Payı"Nda Yeni Uygulama

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, bu yılbaşından itibaren dökümü yapılan veya yapılacak olan asfaltlar için katılım bedeli alınmamasına ilişkin kararının ardından, Bakanlar Kurulu, 2015 yılı öncesi yapılan ve vatandaşa tebliğ eden bedellere ilişkin yeni düzenleme getirdi.

23.06.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, bu yılbaşından itibaren dökümü yapılan veya yapılacak olan asfaltlar için katılım bedeli alınmamasına ilişkin kararının ardından, Bakanlar Kurulu, 2015 yılı öncesi yapılan ve vatandaşa tebliğ eden bedellere ilişkin yeni düzenleme getirdi.

Yasa gereği (2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu 86-94. maddeleri) alınan asfalt katılım paylarının, bu yıldan itibaren (2015) dökümü yapılacak olan asfaltlardan alınmamasına ilişkin Belediye Meclis Kararı'nın ardından, yine Büyükşehir Meclisi tarafından önerilen ve Bakanlar Kurulu'nca karar altına alınan yeni düzenlemeyle, daha önce tahakkuk edilen asfalt katılım paylarının peşin ödemelerdeki yüzde 25'lik indirim süresi 1 yıla uzatıldı. Kararla ayrıca taksitli ödemelere de 2 yıl erteleme getirildi.

BU YILBAŞINDAN İTİBAREN DÖKÜLEN ASFALT BEDELİ ÖDENMEYECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki Ocak ayı toplantısında "Yol Harcamalarına Katılma Payı" için önemli bir karara imza atılmıştı.

"Asfalt katılım bedeli" olarak toplanan paraların bu yılbaşından itibaren dökümü gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek asfaltlardan alınmamasına ilişkin karar alınmıştı. Kararın alındığı gün, Başkan Gökçek, yaptıkları araştırmalar sonucunda yasa gereği Bakanlar Kurulu'nun onayından geçmesi gereken daha önceki katılım bedellerine ilişkin de düzenleme görüşünü bildirmişti.

Bakanlar Kurulu da, bu görüş doğrultusunda 2015 yılı başına kadar dökümü gerçekleştirilen veya vatandaşlara tebliğ edilen asfaltların paralarının peşin ödemelerdeki indirim hakkının 1 yıla uzatılması ile taksitli ödemelerin 2 yıl süreyle ertelenmesini kararlaştırdı. Alınan karar doğrultusunda ayrıca ertelemelerden dolayı da vatandaşlardan faiz alınmayacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asfalt Katılım Payı'Nda Yeni Uygulama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement