Asfaltlama Bağlar'da Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Asfaltlama Bağlar'da Devam Ediyor

Asfaltlama Bağlar\'da Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar'da asfalt çalışmasını; üç ekiple yama çalışmasını, tüm ilçelerde ise üçer ekiple yol çalışmasını sürdürüyor.

04.08.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 yılı asfalt sezonunu 260 bin ton asfalt üretip, 190 kilometre asfalt serme hedefiyle açan, kent merkezinde iki ekiple asfalt seren, üç ekiple yama yapan, kırsalda her ilçede üçer ekiple çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 30 Nisan'dan bu yana kentin ana arterlerine 150 bin ton asfalt serdi.

2015 yılı asfalt programı doğrultusunda Kayapınar ilçesindeki asfaltlama çalışmalarını tamamlayan ekipler, Diclekent ve Yılmaz Güney Caddesi'ndeki altyapı çalışmalarının devam etmesi nedeniyle çalışmalarını Bağlar ilçesinde sürdürüyor.

Bağlar'daki asfalt programını Medine Bulvarı ve Öğretmenler Caddesi'nden açan ekipler, iki gündür asfaltlama çalışmasına Cengizler Caddesi'nde devam ediyor. Mahabad Bulvarı'ndaki servis yollarında ve kavşaklarda asfaltlamayı tamamlama aşamasına getiren ikinci ekip ise çalışma kapsamında, Elazığ yolu bağlantısından Urfa yolu bağlantısına kadar Mahabad Bulvarı'ndaki servis yolları ve kavşaklarına 20 bin ton sıcak beton asfalt dökmeye devam ediyor. Ekipler, Bağlar'da Emek Caddesi ve Cemiloğlu Caddesi'nde doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının tamamlanmaması halinde çalışmalarını Yılmaz Güney Caddesi'nde altyapı ve doğalgaz hattı çalışmalarının bitirildiği bölüme kaydırarak, asfaltlamayı sürdürmeyi planlıyor.

Mühendisler kontrolünde asfaltlamaya devam

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı çalışan kontrol mühendisleri ile Asfalt Şube Müdürlüğü de, kentte ve ilçelerde yürütülen asfaltlama çalışmalarını doğru bir şekilde yapılması için işin başından ayrılmıyor, denetliyor, dökülen asfalttan sürekli numuneler alınarak Belediye laboratuarlarında kalite kontrolü yapılıyor.

Geçici önlem olarak yama yapılıyor

Yama ekipleri ise altyapı çalışmalarının tamamlandığı, ancak asfalt hazırlık çalışmalarının yürütüldüğü yerlerde tozu önlemek ve trafik akışını güvenli bir şekilde sağlamak amacıyla geçici olarak yama yapmaya devam ediyor. Yama ekipleri, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlamanın yapılacağı Cemiloğlu Caddesi'ndeki doğalgaz kesitlerini bu nedenle yama yapıyor. Yılmaz Güney Caddesi, Mehmet Akif Caddesi, 75 metre yoldaki kavşaklar, Fiskaya Caddesi, TOKİ 1. Caddede geçici önlem olarak yama çalışması sürüyor.

Kırsal ve merkezde yeni yol yapım ve düzeltme çalışmaları sürüyor

Ekipler, kent merkezinde Fırat Bulvarı'nın devamındaki yeni stad yolunda yol yapım çalışmasına devam ederken, Kırsal Mahalle Hizmetler ekipleri ise Dicle, Kulp, Bismil, Çınar, Lice, Ergani, Hani ve Sur ilçelerinde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Silvan, Eğil, Kocaköy ve Çermik'te yol düzeltme çalışmalarını bitirmeye çalışan ekipler, 2015 yıl çalışma programı doğrultusunda ekim sonuna kadar çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor.

Program uygulanıyor

Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı asfalt ve yol yapım programı doğrultusunda, kırsal tüm ilçelerde 1110 kilometre yol, asfalt ve kilitli parke taşı çalışması yürütmeyi, kent merkezinde ise 260 bin ton asfalt sererek 190 kilometre asfaltlama yapmayı önüne hedef olarak koymuştu. Belediye, 15 bin kilometrekarelik alanda yürüteceği çalışmalara 176 milyon lira bütçe ayırmıştı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Asfaltlama Bağlar'da Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement