Asgari Ücret Açıklanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Asgari Ücret Açıklanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu gelecek yıl geçerli olacak yeni asgari ücret zam oranını belirlemek üzere toplandı.

29.12.2011 10:57  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asgari Ücret Tespit Komisyonu gelecek yıl geçerli olacak yeni asgari ücret zam oranını belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, bakanlık konferans salonunda toplandı. Toplantıya Türkiye İşveren Sendikaları Konfedarsoyu'nu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nafiz Konuk, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar ve bakanlık bürokratları katıldı.

Toplantı girişinde herhangi bir açıklama yapılmazken, bugün gerçekleştirilen toplantıda asgari ücret zam oranının belirlenmesi bekleniyor. Daha önceki yıllar, bir sonraki yılın enflasyon hedefi doğrultusunda zam oranı belirleyen hükümetin, bu yıl da 2012 yılı Programı'na aldığı şekliyle asgari ücrete 3 artı 3 zam yapma ihtimali bulunuyor. Bakanlıkta toplantı devam ederken, bu arada bakanlık önünde de DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyesi bir grup işçi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını protesto etmeyi sürdürüyor.

Toplantıya zorla girmek isteyen gruba polis müdahale etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına zorla girmek isteyen gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındı. Gazdan etkilenen eylemciler, çevreye dağıldı. Bakanlık önünden ayrılmakta direnen grup daha sonra polis ekipleri tarafından çembere alındı.

Sloganlar eşliğinde eylemlerini sürdüren göstericiler, tek tek gözaltına alındı. Göstericiler polis aracıyla Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Müdahale sırasında baygınlık geçiren bir kişi ise sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Asgari Ücret Açıklanıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Asgari Ücret Açıklanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement