Asgari Ücrette Ayrım Kalktı - Son Dakika
Ekonomi

Asgari Ücrette Ayrım Kalktı

Asgari Ücrette Ayrım Kalktı

Asgari Ücret Yönetmeliği'ndeki değişiklik ile ücretin belirlenmesinde dil, din, ırk, cinsiyet, engellilik gibi sebeplere dayalı ayrım yapılamayacak.

19.04.2014 11:05  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asgari Ücret Yönetmeliği'nin tanımlarla ilgili 4. Maddesinde yer alan işkolu tanımında değişikliğe gidildi.

AYRIM ORTADAN KALKTI

Buna göre işkolu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 4. maddesi gereğince 19 Aralık 2012 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan İşkolları Yönetmeliğinde belirtilen işkolları olarak tanımlandı.

Asgari ücretin belirlenmesinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ile benzeri sebeplere dayalı herhangi bir ayrım yapılamayacak.

Yönetmelik ile ücretin belirlenmesi esaslarında da değişikliğe gidildi.

EN GEÇ 2 YILDA BİR BELİRLENECEK

Buna göre ücret en geç iki yılda bir olmak üzere belirlenecek.

Mevcut düzenlemede yer alan "işçilerin 16 yaşını doldurmuş olmadıklarına göre ayrı ayrı belirlenir hükmü" ise kaldırıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Asgari Ücrette Ayrım Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • webby: Arkadaşlar sabredin herşey çok güzel olucak, biliyorum vergiler sürekli artıyor ve kimse geçinemiyor ama devletimiz şu an gelişmekte, sizin desteğinize ihtiyacı var, malum CEHAPE çok kötü bir devlet bıraktı bize, başbakanımız alın teriyle toparlamaya çalışıyor 8 28 Yanıtla
  • hamit karakuş: asgari ücretliler (yani biz) garibanlıkta zaten apayrı bişeydik ne gerek vardı zahmet etmişsiniz.goya devlet vergi almayıp tamamını işçiye bırakacaktı.o degil de bu millet vekilleri ne yapıoda benim 20 katımı alıo 30 0 Yanıtla
  • ZAGATO: Ayrımcılık kalkacakmış zaten ayrımcılık sizin zamanında başladı memur ve asgari ücretli diyerek milleti ikiye ayırdınız bende ayrımcılığı kaldırıyorum bir aldığı maaşı hak eden vekiller birde haram zehir zıkkım olsun dediğimiz vekiller kısaca durum bu.. 27 0 Yanıtla
  • rasim: bu hükümet ne işçi ye bakar ne emekliye bakar emekliyi zaten öldürdüler bu da yetmezmiş gibi etraftasuriyel,ler doldu her geçitte üç tane dilenci bunlar yarın etrafı iyi ögrensinler görecegim ben bizim milletin halini 15 2 Yanıtla
  • Kenan DEMİR: ALLAH belalarını versin ne diyim ki daha.. 9 1 Yanıtla
  • ANTALYALI: bu habere sevinelimmi üzülelimmi arkadaşlar yorum yapın 6 0 Yanıtla
  • asgari: 6 ya ayırdılar sözleşmeli taşeron geçici asgari ücretli memur 0 0
  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.


Advertisement