Asgari Ücretin Alacağı Zam Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Asgari Ücretin Alacağı Zam Belli Oldu

Asgari Ücretin Alacağı Zam Belli Oldu

1 Temmuz'da asgari ücretliye günlük 1,71 lira zam yapılacağı açıklanması ile birlikte 'Temmuz 2015 asgari ücret ne kadar olacak?' sorusuna yanıt buldu.

17.06.2015 19:15  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asgari Ücret 1 Temmuz'da zamlanacak. Çalışanın cebine Asgari Geçim İndirimiyle birlikte 949,07 Lira girmekte, 1 Temmuz'da yapılacak artış ile birlikte asgari ücretlinin cebine 51,47 Lira daha fazla girecek. Asgari ücretin net rakamı Asgari geçim İndirimi ile birlikte 1.000,54 Lira olacak. Asgari ücretlinin maaşı günlük 1,71 Lira aylık 51,47 Lira zamlanacak. Asgari ücretlinin cebine 1.000,54 Lira girerken, çalışan bir kişinin işverene maliyeti ise 1.560,03 lira olacak.

ASGARİ ÜCRETLİNİN İŞVERENE MALİYETİ

İşveren ödemelerini her ay düzenli yapar ise işverene maliyeti 1.496,36 lira olacak.

İŞSİZLİK MAAŞI DEĞİŞECEK

1 Temmuz'da asgari ücretin değişmesiyle birlikte sadece asgari ücret değil, asgari ücrete bağlı olarak işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, Genel sağlık sigortası, idari para cezaları da değişecek. 1 Temmuz'dan itibaren işsizlik maaşı en az 509,40 en fazla 1.018,80 Lira olacak.

ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER

(01.07.2015 – 31.12.2015 Dönemi) Brüt Ücret 1.273,50 TL Sigorta Primi İşçi Payı 178,29 TL İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı 12,74 TL Gelir Vergisi Matrahı 1.082,48 TL Gelir Vergisi 162,37 TL Damga Vergisi 9,67 TL Kesintiler Toplamı 363,06 TL Asgari Geçim İndirimi (Bekar ve Çocuksuz) 90,11 TL

NET ELE GEÇEN

(Asgari Ücret + AGİ) 1.000,54 TL Asgari Ücret ve İşverene Maliyetleri: 01.07.2015 – 31.12.2015 Brüt Asgari Ücret 1.273,50 SSK PRİMİ % 20.5 ( İşveren Payı ) 261,07

İŞVEREN İŞSİZLİK SİGORTA FONU

% 2 25,46 İşverene Maliyeti TOPLAM 1.560,03

Son Dakika Ekonomi Asgari Ücretin Alacağı Zam Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (161)

  • kiyamet: kendilerininin maaslarini bir gecede zam yapan 2 donem milletvekiligi yapan emek olan milletvekillerine sozum ahretde kurban oldugum allahim gesabini sizden sorar 34 34 Yanıtla sonuna kadar ak parti: Bence o at gözlüğü sen takmışsın. Lan daha düne kadar 760tl asgari ücret aliyordun. Sigorta yatmışmı yatmamismi kimsenin umrunda değildi. Bence sen o at gözlüğünü cikart ve aynanın karsisina geç bidaha düşün 60 19 Ölümüne AKP: Nankör gerizekalı lar sizlere yaranilmaz. 20 7 mahmut: daha once evime gelen su parasi 18 liraydi simdi 60 liranin altina dusmez oldu hesaplarken verilen zami degil daha once ne odiyurduk simdi neye ne oduyoruz,sen ak partinin yagli kapisindan geçmis olazabilirsin,yada kapiyi yagliyur olabilirsinbu sebeple ak partiyi savunur olabilirsin,bu isçi bu kadar ucreti hak etmiyur yazik bu devletin insanlarina isçilerine. 13 yildir iki otoban,hastanedeki ilaç sirasini tutmussunuz gidiyursunuz,bunun yaninda yiklariniz saymayla bitmez. 3 0 asgari ulke: ak parti şakşakcilari yil olmus 2015 siz essek oldukca semeri eksik etmezler sizden merak etmeyin. Nasil bir zihniyettir bu sizdeki anlamiyorum. sizin dusunceniz şu : Kizim hayat kadini oldu ama olsun evine ekmek getiriyor . Bu ulkede esitsizlik var bunu inkar eden ikiyuzludur 1 0 Burcu: Ölümune Akp kim nankor acaba nankorluk sizin icinizde var bir dusun bakalim kim sayesinde bu ülkede rahat yasiyoruz özgürüz biraz dusun calmadan cirpmadan bu vatanin pesinde koşan kimdi acaba. 0 0
  • rte: bekara karı boşamak kolay.itin çakalın lafiyla 1400_1500 olmaz.bugünleri dahi arar olacaksınız. 27 34 Yanıtla
  • kürşad: bu ülkede ne asgari ücretliye ne emekliye nede çiftçiye asla acımayacaksın...saydıklarım zaten(eğitimsizler)...zaten onlarda kendilerine acımıyorlar..acısalardı oylardan belli olurdu.. 14 31 Yanıtla
  • 0808 ART: akp kadar taş düşsün başınza ne çabuk unuttunuz iki kuruş para versin diye imfnin önünde ceket ilikliyen siyastçileri imefeyi tarihe gömen RTE.dır sonuna kadar AKPPPPPPPPPPP 21 17 Yanıtla eski akpli asgari Ã?Â?Ã?¼cret maÃ?Â?Ã?Â?duru: Imfye borcumuz yok ama garibanın cebinde para yok. Istikrar var garibanın cebinde para yok. 2023 2071 hedeflerimiz var ama garibanın cebinde para yok. Yok kardeşim yok yok yok 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement