Asiad'ın Sahur Buluşmasında Kalpler Gazze İçin Attı - Son Dakika
Yerel

Asiad'ın Sahur Buluşmasında Kalpler Gazze İçin Attı

Asiad\'ın Sahur Buluşmasında Kalpler Gazze İçin Attı

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Barış Aydın, Gazze’de yaşanan soykırımı şiddetle lanetlediklerini belirterek, “Gazze, ey Gazze... Acın acımızdır, kaderin kaderimizdir.

25.07.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Barış Aydın, Gazze'de yaşanan soykırımı şiddetle lanetlediklerini belirterek, "Gazze, ey Gazze… Acın acımızdır, kaderin kaderimizdir. Sana uzanan elleri, Alemlerin Rabbine havale ediyoruz" diye seslendi.

ASİAD'ın bu yıl ilki düzenlenen 'Sahur Buluşması', Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Ankara Milletvekili Ülker Güzel, siyasi parti temsilcileri, müsteşarlar, belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurullarının katılımıyla Şahhane Restoran'da yapıldı. ASİAD Genel Başkanı Barış Aydın, açılış konuşmasında, İslam dünyasının mübarek Ramazan ayını idrak ettiğini, bu ayın barış ve kardeşlik, en önemlisi de Peygamber Efendimize, Yüce Kitabın gönderildiği ay olduğunun altını çizdi. Aydın, şunları söyledi:

"Bu ay rahmet ayıdır, bu ay bereket ayıdır, bu ay sevgi ayıdır, bu ay merhamet ayıdır. Merhamet; bizim medeniyetimizin ruh köküdür. Merhamet; orduların güzergahını karınca yuvaları için değiştiren aziz milletimizin künyesidir. Merhamet insan oluşumuzun adıdır. ve merhamet; kuşu ölen bir çocuğa taziyeye giden Peygamberimizin evrensel adıdır. Peki hal böyleyken biz niye üzüntü içindeyiz? Neden hepimizin içi acıyor, yürekleri dağlanıyor? Bu dünyada her şey zıddıyla kaimse, nasıl beyaz gibi siyah varsa, nasıl gündüz gibi gece varsa, nasıl aydınlık gibi karanlık varsa, merhametin de düşmanları var. Zalimler var, kötüler var, ahlaksızlar var, caniler var. ve hepimizin öpmeye kıyamadığımız çocuklarını Gazze'de katleden vicdansızlar var. Gücü sadece savunmasız sivillere, kadınlara ve çocuklara yeten korkaklar var. Gazze, ey Gazze… Acın acımızdır, kaderin kaderimizdir. Sana uzanan elleri, Alemlerin Rabbine havale ediyoruz. Maruz kaldığın soykırımı lanetliyoruz. ve biliyoruz ki Allah tüm mazlumların yardımcısıdır."

ASİAD'IN HEDEFLERİ

Konuşmasında ASİAD'da yaşanan değişime de değinen Aydın, 1989 yılında kurulan derneklerinin girişimcilerin ve iş dünyasının çalışmalarında örnek teşkil edecek önemli başarılara imza attığını, Anadolu'daki işadamlarının bir araya gelmesinde öncülük ettiğini anımsattı. ASİAD'ın son birkaç yılını, önceki yıllara göre durağan geçirdiğini, bunun üzerine emektarların, yaş büyüklerinin bir araya gelerek, başta Ankara olmak üzere tüm Anadolu'da derneğin eski günlerindeki misyonunun tekrar vücut bulması gerektiği sonucuna vardığını ve bugünkü dinamik kadronun önünü açtıklarını anlattı. Aydın, "Şu an 200 aktif üyemizle, önce Ankara'da, ardından son genel kurulda yaptığımız tüzük değişikliğiyle tüm Türkiye'de ve gerçekleştireceğimiz dev teşkilatlanma yapımızla, ülkemize, ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı vermenin heyecanı içindeyiz. ASİAD, önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye'de ve dünyada binlerce nitelikli üyesi ile iş dünyasında daha fazla söz sahibi olacaktır" ifadelerini kullandı.

"İŞ DÜNYASI GELECEĞİN TÜRKİYE'SİNİN KODLARINI İYİ OKUMALI"

Türkiye'nin bölgesel ve küresel iddialarını hayata geçireceği hamleci ruha kavuştuğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"1989 yılında kurulmuş olan ASİAD geleceğin Türkiye'sindeki hamleci ruhun, Ankara'dan Tüm Türkiye'ye yayılacak en dinamik yansıması olacaktır. Bizler işadamları ve yatırımcılar olarak sevinerek ifade etmeliyiz ki her geçen gün çeşitliliğini zenginliğe dönüştüren bir ülkede yaşıyoruz. İşte tam bu noktada ASİAD, çeşitlilik içinde birliği yakalayarak, ortak paydalarda buluşup, önüne koyduğu hedeflerle meydana çıkıyor. Bundan sonra geleceğin Türkiye'sinde gençlerini politik, dar kalıpların dehlizlerinde çürüten değil, bilgiyle, tecrübeyle, girişimci ruhuyla, fırsat eşitliğiyle tanıştıran, eski Türkiye'nin kısıtlayıcı kalıplarını parçalayan bir ülke artık hayal görünmüyor. İşadamları dernekleri, seçilmişlere ayar veren, siyaseti ve bürokrasiyi dizayn etmeye çalışan, adı sivil, kendisi resmi, güdümlü ve iliştirilmiş yapılar değildir, olmamalıdır. Herkes gibi iş dünyası da geleceğin Türkiye'sinin kodlarını iyi okumalıdır. Hepimiz çocuklarımıza ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmakla ve daha fazla gayret etmekle yükümlüyüz. ASİAD, kuruluş felsefesi itibariyle bu yaklaşımın öncüsü olmaya devam edecektir. Büyük ve daha güçlü Türkiye için bundan sonra ASİAD dinamik, nitelikli, birikimli yapısıyla ve hamleci ruhuyla daha fazla aktif olacaktır."

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de konuşmalarında, Gazze'de yaşanan insanlık dramına vurgu yaptılar.

MUHTEŞEM ORGANİZASYON

Başkent protokolünden yaklaşık 500 kişiyi bir araya getiren "Sahur Buluşması" renkli görüntülere sahne oldu. Konuklar, Osmanlı motifleriyle süslenen Şahhane restoranın girişinde Yeniçeri askeri kostümü giymiş görevliler tarafından karşılandı. Bir neyzenin de müziğiyle eşlik ettiği karşılamada konuklara Osmanlı'nın meşhur Demirhindi şerbeti ile lokum ikram edildi. Tasavvuf müziği, sanat müziği dinletileri ile süslenen gecede, semazenlerin gösterisi büyük ilgi gördü. 41 çeşit baharatla hazırlanan rengarenk Osmanlı macunu ve kumda kahve ikramlarının ardından sahur yemeği yenildi.

ASİAD Genel Başkanı Barış Aydın'ın konuklarla tek tek ilgilendiği sahur buluşması, Kuran-ı Kerim okunması ve Gazze için dua edilmesiyle son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asiad'ın Sahur Buluşmasında Kalpler Gazze İçin Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement