Aşık Veysel Heykelindeki Sazın Sapı Kırıldı - Son Dakika
Güncel

Aşık Veysel Heykelindeki Sazın Sapı Kırıldı

Aşık Veysel Heykelindeki Sazın Sapı Kırıldı

Avcılar'daki Kültürpark'ta bulunan heykelle hatıra fotoğrafı çektirenlerin sazın sapına asılması sonucu bu bölümün kırıldığı düşünülüyor.

12.05.2015 11:05  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Avcılar'da açılış için son hazırlıkları yapılan Kültürpark'taki 10 heykel arasında bulunan Aşık Veysel'in heykelindeki sazın sap kısmı kırıldı. Kırılmanın heykelerin yanında hatıra fotoğrafı çektirenlerden birinin sazın sap bölümüne asılması sonuca meydana geldiği sanılıyor.

10 ÜNLÜNÜN HEYKELLERİ YERLEŞTİRİLDİ

Avcılar Belediyesi, daha önce otopark olarak kullanılan alanı 'Kültürpark' olarak yeniden düzenledi. Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle 'Çanakkale Platformu' oluşturulan bu alana her biri alanlarında önemli 10 ismin anısını canlı tutmak için heykellerini yaptırdı. Çevre düzenlemeleri devam eden ve henüz açılışı yapılmayan parka anıtlar getirilerek dikildi.

KİMLER ORADA

Cumhuriyet dönemi yazarlarından Halide Edip Adıvar, 20'nci Yüzyıl'ın en önemli sopranolarından Türk opera sanatçısı Leyla Gencer, sinema-tiyatro oyuncusu Adile Naşit, ilk kadın Türk Halk Müziği solisti ve ilk kadın şefi Nermin Altındağ Tüfekçi, Sivas'taki Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen aydınlar arasındaki Türk Halk Müziği sanatçısı Edibe Sulari, şair oyun yazarı, romancı ve anı yazarı Nazım Hizmet, ressam, karikatürist, yazar, film yönetmeni Abidin Dino, halk ozanı Aşık Veysel, şair-gazeteci Ahmet Arif ve roman-öykü yazarı Yaşar Kemal'in heykelleri dikildi.

SAZIN SAPININ KIRIK OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Henüz kaidelerine isimlerin yazılmadığı heykellerden özellikle Adile Naşit ile Aşık Veysel ilgi çekerken, bunlarla selfi çektiren veya yanlarına çıkarak hatıra fotoğrafı çektirenlere sıkça rastlanıyordu.

Bu sabah parktan geçenler Aşık Veysel'in elindeki sazın sapının kırık olduğunu gördü. Avcılar Belediyesi yetkilileri, anıtta en kısa sürede çalışma yapılacağını, hatıra fotoğrafı çektirenlerden birisinin asılması sonucu kırıldığı sanılan heykelin en kısa sürede onarılacağını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşık Veysel Heykelindeki Sazın Sapı Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • atakan: arkadaş bu ülkede öyle insanlar varki yeminle hayvan onlardan daha iyi hayvana kurban olsunlar biraz medeni olsalar çokmu zahmete girecekler 15 0 Yanıtla
  • abuzer kadayıf: Sapıyla ilgili bişey. diyecemde neyse 11 0 Yanıtla
  • tr: değerlerimize bu kadar saygılı olan iyi kullanan zarar vermeyen bizizdir herhalde! 9 0 Yanıtla
  • gf: eğitim aileden başlar boşuna dememişler 8 0 Yanıtla
  • Garib Yolcu: Dakka bir gol bir 1 0 Yanıtla
  • Sanane be: Bence bilerek yapmışlardır 0 0 Yanıtla
  • Adres if: Bence bilerek yapmışlardır 0 0 Yanıtla

Advertisement