Aşık Veysel Ölümünün 43. Yılında Yenimahalle'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aşık Veysel Ölümünün 43. Yılında Yenimahalle'de Anıldı

Ölümsüz Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, aramızdan ayrılışının 43’üncü yılında, Yenimahalle Belediyesi ve Aşık Veysel Kültür Derneği işbirliğinde düzenlenen “Dostlar beni hatırlasın” programıyla anıldı.

14.05.2016 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölümsüz Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, aramızdan ayrılışının 43'üncü yılında, Yenimahalle Belediyesi ve Aşık Veysel Kültür Derneği işbirliğinde düzenlenen "Dostlar beni hatırlasın" programıyla anıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen geceye CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu ve Aşık Veysel gönüllüleri katıldı.

AŞIK VEYSEL ANADOLU İNSANININ SESİ OLDU

Gecede Aşık Veysel dostlarına seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Hayatında tek bir kitap bile okumadan sözlerine binlerce kitap sığdıran, görmeyen gözleriyle hepimizden çok gören, çok anlayandır Aşık Veysel. Veysel, karanlık dünyasında bizlere ışık tutan Anadolu bilgelerindendir. Veysel şiirlerinde türkülerinde Anadolu'yu, Anadolu insanını, doğayı, aşkı anlattı. Tek bir satır kitap okumadan kitaplar dolusu anlam çıkarılacak dizeleriyle Anadolu insanının sesi oldu" diye konuştu.

Şatıroğlu Veysel'in mısralarında insanlar arası kardeşliği, birlikte yaşama duygusunu ve insan sevgisini anlattığını hatırlatan Yaşar, "Yaşadığımız toprakları güzelleştiren, kıymetini bizlere anlatan, hatırlatan insanlar vardır. Onların içinde görmeyen gözleri ile Anadolu'nun gözleri olmayı başaran, aşkı, telli turnayı, kilimlerdeki desenleri, hasreti bizlere yeniden okutan insandır Veysel. Gönül gözüyle herkesten çok gören Ozan Anadolu'nun Deryası'dır Aşık Veysel. Aşık Veysel olmasaydı bu topraklar biraz eksik, biraz öksüz kalacaktı muhtemelen" dedi.

AŞIK VEYSEL'İN TÜRKÜLERİ NAZIM'DA TEK SES OLDU

Gecede sanatçılar İhsan Öztürk, Kubilay Dökmetaş ve Cengiz Özkan, Aşık Veysel'in birbirinden güzel türkülerini konuklarla birlikte yorumladı.

Gecenin sonunda Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Gündüz Şatıroğlu Çetin Başkan Yaşar'a günün anısına plaket verirken, Başkan Yaşar ve CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da Aşkı Veysel'in kızları Menekşe Süzer ve Zekine (Sakine) Şatıroğlu'na plaket verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşık Veysel Ölümünün 43. Yılında Yenimahalle'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement