Aşıklar Sokağı'nda Geleneksel Buluşma - Son Dakika
Güncel

Aşıklar Sokağı'nda Geleneksel Buluşma

Aşıklar Sokağı\'nda Geleneksel Buluşma

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Muratlar Köyü'nde her yıl düzenlenen hayır yemeği kapsamında bir araya gelen bekar erkek ve kızlar 'Aşıklar Sokağı' adı verilen 1.5 kilometrelik yolda yürüyerek eş adaylarını aradı.

09.05.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Muratlar Köyü'nde her yıl düzenlenen hayır yemeği kapsamında bir araya gelen bekar erkek ve kızlar 'Aşıklar Sokağı' adı verilen 1.5 kilometrelik yolda yürüyerek eş adaylarını aradı.

Bayramiç İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Aşıklar Sokağı'nda her yıl mayıs ayının ikinci haftası pazar günü düzenlenen hayır yemeğinin bu yıl 72'incisi gerçekleştirildi. Hayır yemeğinde bir araya gelen yaklaşık bin kadar bekar genç, 'Aşıklar Sokağı' olarak bilinen bölgede eş adaylarıyla tanışma imkanı buldu. Her yıl köylüler tarafından organize edilen ve Muratlar ile çevre yerleşim birimlerinden pek çok kişinin katıldığı geleneksel yemek için toplanan bekar erkek ve kızlar, 'Aşıklar Sokağı'nda gezdi. Gençler giyinip, kuşanıp süslenerek çıktıkları 1.5 kilometrelik Aşıklar Sokağı'nda gidip gelerek gönüllerinin sahibini aradı. Bayramiç'in yanısıra çevre ilçeler Çan, Ezine, Biga, Yenice ve köylerinden gelen gençler de, mesire yerinden başlayıp ormana uzanan Aşıklar Sokağı'nda kendilerine uygun eş bulmak için yürüdü. Eş adaylarını arayan gençlerin yanı sıra il dışından gelen ve bu sokağı merak edenler ile geçen yıl Aşıklar sokağı'nda tanışıp nişanlananlar da bu yılki etkinliğe ilgi gösterdi. Aşıklar Sokağı'nda gezen gençler, bol bol özçekim de yaptı. Bu yıl da Aşıklar Sokağı'nda birçok genç birbirleriyle tanışıp, belki de evliliğe uzanacak olan arkadaşlığın temellerini attı.izmir'den iş için geldiği Muratlar Köyü'nde geleneği merak ederek gittiği Aşıklar Sokağı'nda geçen yıl Arzu Kenaroğlu ile tanışıp, dört ay önce nişanlanan Cem Davran (23), "Merak edip gittiğim sokakta aşık olmakta varmış. Burada tanıştık. Arkadaşlığımız telefonla da devam etti. Şimdi çok mutluyum" dedi. Arzu Kenaroğlu da Muratlar Köyü'nün genç kızlarının şanslı olduğunu belirtip, "Erkekler ayağımıza geliyor" diyerek, espiri yaptı.

Kendisinin de komşu Halilağa Köyü'nden olan eşi Sıdıka Korkmaz (47) ile bu sokakta tanıştığını belirten Muratlar Köyü Muhtarı İsa Korkmaz (55), Aşıklar Sokağı geleneğinin ata yadigarı olduğunu belirterek, "İlk köy hayırı geleneğinin de köyümüzden başladığını araştırmacılardan öğrendim. Kızlarımız ve genç erkeklerimiz hiçbir kaba ve çirkin davranış olmadan gönüllerinin sultanını Aşıklar Sokağı'nda arıyorlar. Köydeki evli çiftlerin yüzde 90'ının bu sokakta eşlerini bulduğunu söyleyebilirim" dedi.

Köy hayrında, katılımcılara toplam 100 kazan keşkek ile 70 kazan pilav dağıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşıklar Sokağı'nda Geleneksel Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement