Asım'ın Nesli Asrın Yürüyüşünde - Son Dakika
Güncel

Asım'ın Nesli Asrın Yürüyüşünde

Asım\'ın Nesli Asrın Yürüyüşünde

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” adlı şehitleri anma yürüyüşü TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşti.

04.01.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde" adlı şehitleri anma yürüyüşü TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşti.

100 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiği anmak için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen binlerce kişi sabah erken saatlerden itibaren Kızılçubuk mevkisinde toplandı. Programda ilk olarak Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Daha sonra alana TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Gençlik, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti Kars Milletvekilleri geldi.

Bu arada, yürüyüşe katılan bir grubun programın geç başladığını iddia ederek, tepki göstermesi üzerine gazetecilere açıklamada bulunan TBMM Başkanı Çiçek, şunları kaydetti:

"Burada, programın 10.30'da başlayacağı bir ay evvelden yazılan davetiyelerde var. Biz de saat 10.30'da geldik. Saatlerinize bir bakın. Anlaşılan bir kısım yalan yanlış haberlerle vatandaş tahrik ediliyor olabilir. Basın mensupları burada, sadece buradakiler değil, tüm Türkiye'den gelenler var. 10.30'a alınmasının sebebi de başka yerlerden gelenler olması. Ben şimdi gördüm, Çorum'dan var, İstanbul'dan var, Iğdır'dan var, Erciş'ten var. Yanlış bir bilgiyle 'efendim biz geç kalıyoruz da ondan dolayı 10.30 başlıyor' gibi bugünün anlamına yakışmayan bir kısım değerlendirmeler olabiliyor. Saatlerinize bakarsanız biz vaktinde geldik. Hayatım boyunca da hiçbir randevuma geç kalmadım."

Açıklamanın ardından Cemil Çiçek ve Bakan Kılıç'ın katılımıyla yürüyüş başladı. Katılımcılar, 8,5 kilometrelik yolu yürüyerek tören alanına vardılar. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Asım'ın Nesli Asrın Yürüyüşünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement