Asimder Başkanı Gülbey: "Agos Milyonluk Rantı Yönetmek İstiyor" - Son Dakika
Yerel

Asimder Başkanı Gülbey: "Agos Milyonluk Rantı Yönetmek İstiyor"

Asimder Başkanı Gülbey: "Agos Milyonluk Rantı Yönetmek İstiyor"

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Agos Gazetesinin Türkiye Ermeni Cemaatine ait vakıfların yönetim kurulu seçimleri yapılması için manşetlerine taşıyarak baskı oluşturduğunu ve vakıf yönetim kurul üyeliğine kendilerine yakın...

19.03.2017 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Agos Gazetesinin Türkiye Ermeni Cemaatine ait vakıfların yönetim kurulu seçimleri yapılması için manşetlerine taşıyarak baskı oluşturduğunu ve vakıf yönetim kurul üyeliğine kendilerine yakın insanları getirerek vakıf gelirlerine hüküm etmek istediklerini iddia etti.

Gülbey, "Ermeni Cemaati Patriklik seçiminin yapılması için Agos Gazetesinin bu kadar istekli oluşunun sebebi Türkiye'deki Ermeni vakıflarının biran önce seçimlerinin yapılmasıdır. Gazete yöneticileri ne hikmetse Ermeni ruhani kurulundan ve Ermeni vakıf yöneticilerinden daha istekli ve hevesliler buda bizleri bazı endişelere sevk ediyor. Türkiye'deki Ermeni vakıflarının çoğunluğu İstanbul'da bulunmamaktadır. Bu vakıfların çok sayıda taşınmaz mülkiyetleri var ve bu mülkiyetlere ait kira gelirinden dolayı vakıfların korkunç bir maddi geliri bulunmaktadır. Bunlardan sadece biri olan Üç Horan Vakfıdır, Beyoğlu'nda, Nevizade ve alık Pazarı'nda 26 bina ile Tokatlıyan iş hanı gibi taşınmazları bulunmaktadır. Vakıfın bu taşınmazlarından elde edilen milyonluk gelirler Ermeni Cemaatini bir birine düşürmüş tarafların birini de Türkiye Ermeni Cemaatinin gazetesi olarak kendini adlandıran AGOS gazetesi yöneticileridir. İşte vakıf yöneticilerinin seçimindeki bu kavgalar bizi aklımıza nedenler ve niçinler olarak soru işaretleri bırakmaktadır" dedi.

Ermeni Cemaati Patrik seçimi yapılmadan Ermeni vakıflarının seçimlerinin yapılamaz olmasından dolayı Agos Gazetesi Patriklik seçiminin biran önce yapılarak özellikle Ermeni Cemaati Patriği Vekili Aram Ateşyan'ın gitmesini istediklerini söyleyen Gülbey, "Cemaate ait taşınmazların kullanımı ve satımı vakıf yönetimine aittir. Bir çok taşınmazı bulunan bu vakıfların taşınmazlarının sözde Ermeni soykırımının sıkı savunucusu olan AGOS gazetesi yönetiminin güdümündeki yöneticilerden oluşan vakıf yönetimine teslim edilmemelidir" şeklinde konuştu.

Gülbey, ASİMDER olarak destekledikleri, İstanbul Valiliği seçimin yasal olmaması yönünde verdiği kararın doğru olduğunu ve bu kararın sonuna kadar arkasında durmasını istedi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimder Başkanı Gülbey: 'Agos Milyonluk Rantı Yönetmek İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement