Asimder'den Türk Diasporasına 'Akdamar' Daveti - Son Dakika
Yerel

Asimder'den Türk Diasporasına 'Akdamar' Daveti

Asimder\'den Türk Diasporasına \'Akdamar\' Daveti

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Akmadamar Adası’ndaki Ermeni ayinini protesto etmek için Türk diaspora teşkilatlarını Akdamar Adası’na davet etti.

29.07.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Akmadamar Adası'ndaki Ermeni ayinini protesto etmek için Türk diaspora teşkilatlarını Akdamar Adası'na davet etti.

2014 yılında Ermenistan'ın Erivan şehrinde bulunan tarihi Gök Cami'de (Gök Mescit) ibadet yapmalarına Ermenistan yetkililerince izin verilmediğini ifade eden İrfan Ermiş, Van'daki ayine de izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Ayini protesto etmek için davetlerde bulunan Ermiş, "Eylül 2015 tarihinde Van Akdamar Adası'nda Ermeni cemaatinin yapacağı ayine devletimiz tarafından izin verilmiştir. Bütün ülkelerde kurulmuş, görev yapan Türk ve Azerbaycan diaspora teşkilatlarına bu ayini protesto etmek için Van'a davet ediyorum. ASİMDER olarak her yerden gelen üyelerimiz ile bizde bu ayinde olacağız ve ayini protesto edeceğiz. Atalarımıza ait olan Erivan'da bulunan Gök Mescit'de Cuma namazı kılmamıza izin vermeyen çete devleti Ermenistan'a sitem olarak bizlerde ASİMDER olarak Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Adası'ndaki Hıristiyan Peçenek Türklere ait olan kilisedeki hacı olma ayinına izin vermeyeceğiz. Nedeni belli, 2014 yılında Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Gök Cami'de Cuma namazı kılmak için Türkiye'den 14 sivil teşkilat temsilcileri ASIMDER Marmara Bölge Başkanlığı öncülüğünde Ermenistan yetkililerine başvuruda bulunduğu, ama Ermenistan 'devlet politikalarımıza aykırı' diyerek bu talebi reddetti. Tepki olarak bu yıl bizler de Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde izin vermeyip halkımızı bilinçlendirip başta Azerbaycan Cumhuriyeti, Dünya Azerbaycan Kongresi üyeleri, Azerbaycan diasporası ve Türkiye'de bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarını davet ediyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında bulunan tüm STK'ları davetimize icabet etmelerini bekliyoruz. İlimizde Dünya Azerbaycan Kongresi üyelerini görmek istiyoruz. Bizler katliam yapıp toprak gasp etmiyoruz. Sadece onlara anladıkları bir dil ile cevap veriyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimder'den Türk Diasporasına 'Akdamar' Daveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement