Asimder Marmara'dan Ermenice Harflerin Sökülmesine Teşekkür Geldi - Son Dakika
Yerel

Asimder Marmara'dan Ermenice Harflerin Sökülmesine Teşekkür Geldi

Asimder Marmara\'dan Ermenice Harflerin Sökülmesine Teşekkür Geldi

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Marmara Bölge Başkanı Ali Gülbey, Iğdır’ın Tuzluca ilçesinin giriş ve çıkışlarındaki Ermenice “Hoşgeldin ve güle güle” yazılarının sökülmesinden dolayı yaptığı yazılı açıklamayla yetkililere teşekkür etti.

22.06.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Marmara Bölge Başkanı Ali Gülbey, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinin giriş ve çıkışlarındaki Ermenice "Hoşgeldin ve güle güle" yazılarının sökülmesinden dolayı yaptığı yazılı açıklamayla yetkililere teşekkür etti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan ASİMDER Marmara Bölge Başkanı Ali Gülbey, Tuzluca ilçesinin giriş ve çıkışına yazılan Ermenice sözlerin ilçe halkını ve bölgede yaşayan insanları çok üzdüğünü söyledi. Yazılan Ermenice harflerin altından gelip gittikçe 1915-1918 yıllarında Ermeni çetelerince atalarına yapılan katliamları anımsattığından dolayı çok üzüldüklerini belirten ASİMDER Marmara Bölge Başkanı Ali Gülbey, "Iğdır'ın Tuzluca Belediye tarafından anlamsız ve anlaşılmayan bir nedenden dolayı giriş ve çıkışa dört dilde (Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Ermenice) "Hoş geldin, güle güle" yazılarının yazılması ilçe kardeşliğine zarar vermiştir. İlçede Ermenilerin yaşamadığı ve yılda birkaç Ermeni turistin ya geldiği yada gelmediği ama buna rağmen belediye ilçenin giriş ve çıkışına Ermenice yazması ASİMDER Marmara öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekmiş hatta Türkiye- Azerbaycan ilişkilerine de zarar vermiştir" dedi.

Gülbey, "Ermenice harflerin aylar sonrada olsa sökülmesi bir sağduyu ve toplumun rahatsızlığına duyarlı olmaktır. Bu sağduyu ve duyarlılık gösteren seçilmiş ve atanmış tüm yetkililere teşekkür ederiz. İlçemiz ve şehrimiz adına rahatsızlık veren bu yazıların sökülmesi toplumumuz içerisindeki gergin havanında sona erdirmiştir. Ermeni lobisinin ve Ermenistan devletinin Avrupa'da Türkiye karşıtı yalan propaganda yaparak sözde Ermeni soykırımı tasarılarını rüşvet ve çeşitli siyasi menfaat vadeleriyle parlamentolardan geçirdiği bu günlerde böyle haberler halkımızın moralini düzeltecektir. Ermenistan'a binlerce Türk turistin gitmesine rağmen bir şehrin veya caddenin girişinde Türkçe yönlendirme veya hoş geldin yazısı göremezsiniz. Bu yazıların sökülmesi isabetli olmuş ve sağduyu kazanmıştır. Tekrardan ASİMDER Marmara adına bu olayda emeği geçen tüm yetkili, basın mensupları ve STK'lara teşekkür ederim" şeklinde belirtti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimder Marmara'dan Ermenice Harflerin Sökülmesine Teşekkür Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement