Asimder Moskova'daki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Asimder Moskova'daki Saldırıyı Kınadı

Asimder Moskova\'daki Saldırıyı Kınadı

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıyı kınadı.

18.08.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınadı.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, dernek binasında yaptığı açıklamada, Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti. Gülbey, "Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği'ne ateş açan ve hakaretlerde bulunan 43 yaşındaki Ermeni asıllı Artur Mirzoyan'ın, Türk Büyükelçiliği'ne yaptığı saldırı, tüm Ermenilerin içindeki Müslüman-Türk düşmanlığını ortaya sermiştir. Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan toprağı dağlık Karabağ bölgesindeki ateşkes antlaşmasını ihlal ederek şehit ettiği 14 Azerbaycan askerimizi anması ve yaralı Azerbaycan askerlerini tedavi için Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek için ateş açtığı ve Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında yer almasından dolayı bu düşmanca saldırıyı gerçekleştirmiştir. Bizler ASİMDER olarak bu çirkin ve faşist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu faşizan saldırı bunu göstermektedir ki, Ermeni Taşnak zihniyeti devam etmektedir. Ermeni çetelerinin 1915-1918 yıllarında yaptıkları katliamları anlatan yaşlılarımız, hep bu sözü anlatır ve derlerdi. Her Ermeni'nin gönlünde bir büyük Ermenistan yatar diye. Biz ülke olarak ne kadar hoşgörü göstersek de Ermeni vatandaşlar hep içten içe intikam beslemişlerdir. Bu çirkin saldırıda normal bir Ermeni vatandaşının da nasıl bir kin ve intikam alma peşinde olduğunun göstergesidir" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimder Moskova'daki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement