Aşırı Sıcaktan Bunalan Yılkı Atları Denize İndi - Son Dakika
Yerel

Aşırı Sıcaktan Bunalan Yılkı Atları Denize İndi

Aşırı Sıcaktan Bunalan Yılkı Atları Denize İndi

Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yaşayan yılkı atları,sıcaktan bunalınca denize indi.

06.08.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yaşayan yılkı atları,sıcaktan bunalınca denize indi. Milli Parkta nadir görülen atlar yeni yavruları ile karınlarını doyurduktan sonra denizde keyif yapmaya başladı.

Antik Dönem'deki ismiyle Mykale, şimdiki adıyla Samsun Dağı'nın Ege Denizi'ne doğru uzanan ve Dilek Yarımadası olarak adlandırılan harika coğrafyası, içinde barındırdığı bitki ve hayvan türleriyle dünyanın önemli tabiat güzelliğine sahip Dilek Yarımadası Güzelçamlı Milli Parkı'nda yaşayan yabani at sayısı her geçen gün artmaya başladı.

Yılın 12 ayında da farklı güzelliklerle dolu harika bir tabiat alanı olan milli park yaz kış ziyaretçilerini tabiatın en güzel halleri ile ağırlarken, her geçen gün sayıları artan milli parkın vahşi atları parkın güzelliğine adeta ayrı bir güzellik katıyor. Vahşi bir tabiatın hüküm sürdüğü Milli Parkın iç kısımlarında sürü halinde dolaşan yılkı atları gruplar halinde deniz sahiline inip aşırı sıcaklarda serinlemesi milli parkın güzelliğine güzellik katıyor.

Milli Park Avrupa Konseyi tarafından "Flora Biyogenetik Rezerv Alanı", yani bitki örtüsü açısından soyu tükenmekte veya genetik çeşitliliği çok azalmakta olan bir canlı türü ya da topluluklarını korumaya yönelik uluslararası düzeyde koruma alanı olarak kabul edilen Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda şu an itibariye yaklaşık 810 çeşit bitki türü keşfedilirken bu sayının her geçen gün arttığı öğrenildi. Binlerce dönüm alanda yüzlerce çeşit bitki ve hayvanın türünün yaşadığı Milli Park'ta hayvan çeşit sayısının da arttırılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşırı Sıcaktan Bunalan Yılkı Atları Denize İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement