Asırlık Çınarlar" Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

Asırlık Çınarlar" Bayramlaştı

Muş'un Donatım köyünde oturan 101 yaşındaki Kemal Türeli, ziyaret ettiği 105 yaşındaki ağabeyi Mirza Türeli ile bayramlaştı.

14.09.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Donatım köyünde oturan 101 yaşındaki Kemal Türeli, ziyaret ettiği 105 yaşındaki ağabeyi Mirza Türeli ile bayramlaştı.

Kemal Türeli, Sütlüce köyünde oturan 105 yaşındaki ağabeyi Mirza Türeli'yi ziyaret ederek, Kurban Bayramı'nı kutladı.

Kendisinden 4 yaş büyük ağabeyini her bayram ziyaret ettiğini anlatan Türeli, "Kendimi çok yaşlı hissetmiyorum. Ancak ağabeyim, eşi öldükten sonra biraz çöktü. Bu nedenle bayramlarda kendisini ziyaret ederek eski anılarımızı paylaşıyorum.Geçmişte yaptıklarımızı, çocuklarımıza, torunlarımıza anlatıyoruz." dedi.

Mirza Türeli ise eşiyle yaklaşık 80 yıl aynı yastığa baş koyduklarını ve sevgi dolu bir yaşam sürdüklerini söyledi.

Eşi öldükten sonra yanına yerleştiği çocuklarının kendisine çok iyi baktığını ifade eden Türeli, kardeşiyle bayramlaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Mirza Türeli'nin 55 yaşındaki oğlu Abdulhaluk Türeli ise babasının ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını belirtti. Babasının 8 çocuğundan 4'ünün vefat ettiğini anlatan Türeli, şöyle konuştu:

"Babamın 8 çocuğundan 65 torunu var. Askerliğini 3 yıl boyunca Van, Diyarbakır, İstanbul ve Tunceli'de jandarma olarak yapmış. Annem 1993 yılında vefat etti. Vefat ettikten sonra babamı yanımıza aldık. Kulakları fazla işitmiyor ama çok şükür sağlığı iyi. Torunları ve çocukları bayramlarda gelip ziyaret ederler."

Yeğen Mehmet Emin Uğurlu ise her yıl Mirza ve Kemal Türeli'nin bayramlarını kutlayarak dualarını aldıklarını kaydetti.

Asırlık Çınarlar" Bayramlaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Asırlık Çınarlar' Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement