Asırlık Su Değirmeni, Teknolojiye Direniyor - Son Dakika
Yerel

Asırlık Su Değirmeni, Teknolojiye Direniyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki su değirmeni, modern öğütme makinelerinin artmasına rağmen bir asırdır ayakta kalmayı başardı.

12.10.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köyceğiz'de, gelişen teknolojiye rağmen ayakta kalan su değirmeni, buğday ve mısır öğütmek isteyenlerden ilgi görüyor.

İlçeye 8 kilometre mesafedeki Beyobası Mahallesi'nde bulunan değirmenin sahibi 62 yaşındaki Asım Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, az da olsa vatandaşların su değirmenine hala ilgi gösterdiğin söyledi.

Değirmeni 50 yıl önce babasının devraldığını, ondan önce de başkalarının işlettiğini belirten Ersoy, "Bizden önce de 50 yıllık bir geçmişi var. Vatandaşlar, su değirmeninin ununu sevdikleri ve doğal olduğu için burada öğütüyorlar" dedi.

Ersoy, Marmaris, Bodrum, Dalaman ve Ortaca ilçelerinden az da olsa mısır ve buğday getirerek değirmende öğüten müşterilerin olduğunu ifade etti.

Eski yıllarda değirmende gece gündüz çalıştıklarını anlatan Ersoy, "Artık fazla  gelen olmuyor. Şimdi hobi olarak bu işi yapıyorum diyebilirim. Teknolojiye yenik düştük. Oğlum, başka yerde çalıştığı için biz vefat edersek burası kapanır. Bizden sonra burayı devam ettirecek kimse yok" diye konuştu.

Değirmenin tamamen orijinal olduğunu, ilk yapıldığındaki haliyle hizmet verdiklerini belirten Ersoy, "Orijinalliğini bozduğunuz zaman, özelliğini yitirir. Buradan elde edilen unun kalitesini birinci kalite diye tabir ederiz. Müşteri de bunun için geliyor. Böyle olmasa bir kez gelen bir daha gelmez" ifadesini kullandı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Asırlık Su Değirmeni, Teknolojiye Direniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement