Asırlık Taş Evlerde Tatil - Son Dakika
Güncel

Asırlık Taş Evlerde Tatil

Asırlık Taş Evlerde Tatil

Antalya'nın Demre İlçesi'ne tatile gelen yerli ve yabancı turistler, 120 yıllık taş evlerde kalıyor.

13.05.2015 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre İlçesi'ne tatile gelen yerli ve yabancı turistler, 120 yıllık taş evlerde kalıyor. Günlük köy yumurtası toplayıp, keçi sağan tatilciler, Likya Yolu ve Saint Nicolaus Yolu'nda tarihe tanıklık ediyor.

Beymelek Mahallesi'nin ilk yerleşim yeri olan denizden 400 metre yükseklikteki Beymelek Taş Evler'e gelenler, farklı bir tatil deneyimi yaşıyor. 1.5 yıl önce Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve kapanan Beymelek Belediyesi'nin hazırladığı proje ile alternatif turizmin hizmetine sunulan Beymelek Taş Evler, yaklaşık 120 yıllık taş binalardan oluşuyor.

Özellikle doğa meraklısı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan bölgede taştan binaların duvarları, Likya figürleri ve antik köy eşyalarıyla süslenmiş. Bölgeye getirilen Likya tipi 2 ambardan biri fotoğraf müzesi, diğeri de Likya eserlerinin imitasyonlarının yer aldığı küçük bir müze olarak hizmet veriyor. Taş evlerde tatil yapan turistler kahvaltı için günlük yumurtalarını kümesten, sütlerini ise keçilerden kendi elleriyle sağarak doğal yaşamın tadını çıkarıyor. Bölgede safari ve yürüyüş yapan gruplara katılanlar ise önce 'Barış Bahçesi'ne sağlığı ve barışı ifade eden zeytin fidanı dikiyor, ardından bahçedeki tavşanları elleriyle besliyor. Likya Yolu ve Saint Nicolaus Yolu'nda yürüyüşü sürdürenler, tarihe adım adım tanıklık ediyor.

İlk kez geldiği Demre'ye hayran kaldığını belirten ABD'li Cheryl Talbert, "Amerika'dan gelip burada tatil yapmak, doğanın içinde olmak mutluluk verici. Her yer, her şey doğal. Grup olarak bir zeytin fidanı diktik. Bizim de Türkiye'de bir ağacımız oldu. Bu zeytin ağacının dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi. Doğayla iç içe olma fırsatı yakaladığını anlatan Terry Smith, "Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Hayvanları, bahçeyi, küçük müzeyi, doğayı gözleme olanağımız oldu. Özel bir tatil oldu. Bizde buranın bir parçası olduk" diye konuştu.

Taş evleri yaşama geçiren ve ailece işleten Beymelek eski belediye başkanı Osman Güngör, "Alternatif turizm kapsamında Beymelek Taş Evler'e gelen konuklarımıza köy hayatının nostaljik yanını yansıtarak tatil yaptırıyoruz. Uluslararası dostluk bahçemize barışı, sağlığı temsil eden zeytin fidanı dikiyoruz. Likya Yolu yürüyüşü, Saint Nicolaus Yolu yürüyüşü, hasat etkinlikleri ve çobanlık dahil her türlü etkinliği yaptırarak geçmişi yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asırlık Taş Evlerde Tatil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement