Aşk Festivali, Barış ve Sevgi Dilekleri ile Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Aşk Festivali, Barış ve Sevgi Dilekleri ile Sona Erdi

Aşk Festivali, Barış ve Sevgi Dilekleri ile Sona Erdi

İZMİR'in Çeşme ilçesinde belediyenin ikincisini bu yıl düzenlediği Dalyan Aşk Festivali, Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç'ın barış ve sevgi dilekleri ile sona erdi.

23.10.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Çeşme ilçesinde belediyenin ikincisini bu yıl düzenlediği Dalyan Aşk Festivali, Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç'ın barış ve sevgi dilekleri ile sona erdi.

2'nci Dalyan Aşk Festivali, ikinci gününde de çok sayıda konuğu ağırladı. Festivalde, iki gün boyunca, amatör sanatçıların aşk şarkıları söyledikleri sokak performansı oldukça ilgi gördü. Amatör şarkıcıların seslendirdiği parçalara vatandaşlar da eşlik ettiler. Festival alanı, vatandaşların da oluşturduğu koroyla aşk şarkılarıyla inledi.

"AŞK MUHTEŞEMDİR"

Festivalin ikinci gününde yazar Aşkın Kapışmak ve Aynur Tartan, 'Kalbin Anahtarı Kavram Sohbeti' gerçekleştirerek aşk kavramının anlamını anlattı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve çok sayıda vatandaş sohbeti ilgi ile izledi. Aşk kavramının sosyal medyada ve insanların dilinde sakız haline getirildiğini vurgulayan Aşkın Kapışmak, "Aşkla yatıp aşkla kalkıyoruz. Ama aşkı ne kadar biliyoruz? Aşk bir bilinmez. Aşkın uzmanlığı yok. Aşk yücedir. Yüceliği ve muhteşemliği aşkı getirir. Aşk muhteşemdir, yanında da korkusu vardır. Korkutur. Sonunu bilemezsin. Duygulara korka korka kendini bırakırsın" diyerek aşk kavramı hakkında görüşlerini dile getirdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ MİNİK KALPLERE DOKUNMAYA DAVET ETTİ

Öte yandan, festival alanında stant açan üniversite öğrencileri de sosyal sorumluluk projesi geliştirerek, kendi ürettikleri ürünleri kimsesiz çocuklar yararına satışa çıkardı. Dalyan mahallesindeki Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, saz ve gitar çalıp şarkılarıyla festivale renk kattı. 'Minik kalplere bir dokunuş da sen yap' pankartı ile vatandaşları alacakları ürünlerle kimsesiz çocuklara yardım etmeye çağıran üniversite öğrencileri, "Bu ürünleri kendi imkanlarımızla, ürettik. Bu ürünlerin satışından elde edeceğimiz gelirle, kimsesiz çocuklara hediyeler alacağız. Standımızın önünden geçenlerin çeşitli şekillerde dikkatlerini çekmeye çalışarak, sosyal sorumluluk projemizi anlatmaya, küçük kalplere minik bir dokunuşa davet ediyoruz" dedi.

55 YILLIK ÖLÜMSÜZ AŞK

Aşk Festivali'nde Dalyanlılar'ın açtığı stantlar da festival ziyaretçilerinin ilgisini çekti. Yediden yetmişe Dalyanlılar, el emeği ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Çocukları ve torunlarının açtığı stantta oturan 79 yaşındaki Şevket Korkmaz ve 69 yaşındaki eşi Nebahat Korkmaz, birbirlerine sevgi ile sarılmaları ve güler yüzleriyle festival ziyaretçilerinin dikkatlerini çekti. 55 yıldır evli olduklarını ve eşini ilk günkü aşkla sevdiğini dile getiren Şevket Korkmaz, "Aşk içten gelen bir şey. İki taraf yürekten bağlı olursa o sevgi ölümsüz oluyor. Sevgi yürekten gelmiyorsa o evlilik yürümez. 55 yıldır en ufak bir tatsızlığımız olmadı" diyerek ölümsüz aşklarını dile getirdi. Nebahat Korkmaz da aşklarının pazara kadar değil, mezara kadar olduğunu vurgulayarak, "Sevgimizde en ufak bir eksilme yok. Eşime 55 yıl önceki gibi aşkla bağlıyım" diye konuşarak sevgisini açıkladı.

Aşk Festivali adının ziyaretçileri etkilediği, festival ziyaretçilerinin birbirlerine sarılmaları ile açığa çıkarken, Devlet Opera ve Bale Dansçıları'nın vals gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

"İNADINA AŞK, İNADINA BARIŞ"

Aşk Festivali'nin son gününde görüşlerini dile getiren CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, festival ziyaretçilerinin yüzündeki mutluluğu memnuniyetle gördüğünü ifade ederek, "İnsanların tebessümü, kendilerine ve ülkelerine olan güvenini görebiliyoruz. Festival boyunca hava da çok güzeldi. Her zamankinde fazla ihtiyacımız olan gülümsemeyi, birbirimize sarılmayı, sevgi sözcüklerini söylemeyi, bunu bir kısım şarkılarla, dinletilerle dile getirmeyi, dünyada yaşanan savaşlara, teröre rağmen insanların 'İnadına aşk, inadına barış, inadına dostluk' diye haykırdığı bir Aşk Festivali oldu. Katılım da güzel oldu. Bu dostluk, sevgi, hoşgörü ortamı daha da güzel" sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Aşk Festivali, Muhittin Yıldız ve Sunshine Band Orkestrası'nın muhteşem konseriyle sona erdi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşk Festivali, Barış ve Sevgi Dilekleri ile Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement