Aşk Veysel, Türkülerıyle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aşk Veysel, Türkülerıyle Anıldı

Türkülerin değerli sesi Sabahat Aslan'ın söylediği Aşık Veysel türküleri ise konuklara duygusal anlar yaşattı.

25.03.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşık geleneğinin en önemli temsilcisi Aşık Veysel, adına açılan güzel sanatlar lisesinde Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle 42. ölüm yıldönümünde yapılan programla anıldı.
Sanatın en değerli isimlerinin her zaman anıldığı Beylikdüzü'nde, türkülerin ve aşıklık geleneğinin en önemli temsilcisi Aşık Veysel unutulmadı. Adına açılan güzel sanatlar lisesinde Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde önce kokteyl, ardından konser ile Veysel 42. ölüm yıldönümünde anıldı.

Aşık Veysel Türküleri Söylendi

Aşık Veysel türkülerini büyük bir ustalıkla seslendiren Sabahat Aslan, Veysel'in en güzel türkülerini Beylikdüzü halkı için söyledi. Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Par Etmez gibi derin anlamları olan eserler, duygulu anlar yaşattı. Türküleri arasında en güzel dizelerden okundu, şiirler de büyük alkış aldı.

"Her Dizesi, Sevgi, Barış"

Dernek Başkanı Halit Tuna ile birlikte konukları tek tek karşılayan, sohbet eden Başkan İmamoğlu, Aşık Veysel'in ve sanatın birbiriyle bağlantısına değindi. İmamoğlu, "42. ölüm yıldönümünde güzel bir anma yaşıyoruz. Her dizesinde sevgi, barış, milleti birleştirici unsurları paylaşan bir şair Aşık Veysel ve dizeleriyle bize huzur veriyor. Aşık Veysel'in özellikler bu tarz eserlerini toplayıp gençlerimize dağıtma projesi gerçekleştireceğiz" dedi. Beylikdüzü'nde yıllardır anma programlarını düzenleyen derneğin Başkanı Tuna ise "Veysel'in adı bu liseyle de Beylikdüzü'nde sonsuza kadar yaşayacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşk Veysel, Türkülerıyle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement