Aşkaleliler MHP'li Ertürk Çimen'e İşsizlikten Dert Yandı - Son Dakika
Yerel

Aşkaleliler MHP'li Ertürk Çimen'e İşsizlikten Dert Yandı

Aşkaleliler MHP\'li Ertürk Çimen\'e İşsizlikten Dert Yandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum 2. sıra Milletvekili adayı Ertürk Çimen seçim çalışmasını Aşkale ve köylerinde sürdürdü.

13.10.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum 2. sıra Milletvekili adayı Ertürk Çimen seçim çalışmasını Aşkale ve köylerinde sürdürdü.

Seçmenle yüz yüze konuşan Çimen, vatandaşın dertlerini, Aşkale'nin sorunlarını dinledi. Ertürk Çimeni büyük bir ilgi ve alaka ile karşılayan Aşkaleliler, '1 Kasım'da oyumuz MHP'nin' dediler. MHP'li Ertürk Çimen seçmenle yüz yüze görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, Aşkale'de her evde en az 2 gencin işsiz olduğunu söyledi.

13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının işsizliğe çare olmadığını, işsizliği Erzurum'un, Aşkale'nin ve diğer ilçelerin ciddi bir şekilde yaşadığını söyledi. Çimen, işsizliği taşeron firmalar aracılığı ile çözmeye çalışan iktidarın ülkeye işsizlik hastalığı bulaştırdığını ifade etti.

Taşeron firmada çalışan bir kişinin asgari ücretle çalıştırıldığına dikkat çeken Ertürk Çimen, 'Vatandaş böyle bir işte bile çocuğunu çalıştırmak için torpil aramaya çıkıyor' diye konuştu.

Büyümenin arkasında ekonomik refahın olmadığını, işsizliğin ve vatandaşların yoksullukla mücadelesinin azalmadığını belirten Çimen, şöyle devam etti: 'Diğer taraftan baktığımız zaman işsizlik de almış başını gidiyor. İş aramaktan ümidini kaybetmiş gizli işsizleri de koyduğumuz zaman Türkiye'de işsizlik 17,7'ye yükseliyor. Erzurum'da İlçelerde ki gençleri de işin içine kattığımız zaman yüzde 20'ye yakın bir işsizlik var. Şu anda Türkiye'de her 4 gençten biri işsiz durumda. Bu, Türkiye açısından riskli ve önemli.'

ESNAF KEPENK KAPATIYOR, ÜLKE PROTESTO SENET CENNETİNE DÖNDÜ

Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da esnafın durumunun içler acısı olduğunu, her gün onlarca esnafın kepenk kapattığını anlatan Ertürk Çimen, 'AKP birde kalkıp vatandaşın, esnafın refahından bahsediyor. Bunlar birer aldatmadır. Bizim atalarımız ne demiş 'Görünen Köy kılavuz istemez' Evet her şey ortada. İşsizlik ortada, siftah edemeden dükkanını kapatan esnaf ortada, protesto olan senetler ortada. Herşey apaçık. Aşkaleli hemşerilerim bu gidişatı görmeli. Seçmen AKP iktidarının Erzurum'a ve ilçelerine hiçbir şey yapamadıklarını, sadece bol bol vaatler yapıp dolaştıklarını artık görmeli.' diye konuştu.

AŞKALE'DE 28 GRUP KÖY YOLU ÇUKURLARA TERK EDİLMİŞ

MHP Milletvekili adayı Ertürk Çimen, Aşkale'de belediye hizmetlerinden de bahsetmenin mümkün olmadığını, Aşkalelinin toza, çamura, çukura mahkum edildiğini söyledi.

Çiftlik, Yeniköy, Dereköy dahil 28 grup köy yolunun 13 yıldır yapılmadığını, her çukur un bir bebek mezarı kadar olduğuna dikkat çeken Ertürk Çimen, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Buradan AKP'li belediyelere sesleniyorum. Aşkaleli çamura, toza, çukura mahkum olmuş. Yollar çukurdan geçilmiyor. Asfaltsız yollar vatandaşa adeta çile yaşatıyor. 13 yıldır ne iş yapıyorsunuz? Vatandaşın kullandığı yolun asfaltını ne zaman yapacaksınız? Ne zaman Aşkaleliyi çamurdan, tozdan, çukurdan kurtaracaksınız?

13 yıl bu hizmetleri yapmaya yetmedi mi? Yoksa size bir 13 yıl daha mı lazım? Bırakın vatandaşa siyaset yapmayı da vatandaşın yolunu yapın, mahallesini sokağını temizleyin, işsizliğe çare olun, esnafın dertleriyle dertlenin.'

MHP'li Ertürk Çimen, MHP İktidarında önceliğin işsizliği çözmek olacağını, yeni istihdam alanlarının oluşturulacağını, esnafın, köylünün, çiftçinin dertleriyle hemhal olunacağını sözlerine ekledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşkaleliler MHP'li Ertürk Çimen'e İşsizlikten Dert Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement