Asker Adaylarına Düğün Gibi Uğurlama Töreni - Son Dakika
Yerel

Asker Adaylarına Düğün Gibi Uğurlama Töreni

Asker Adaylarına Düğün Gibi Uğurlama Töreni

Ağrı'nın Patnos İlçesinde 88/2 Tertip Olarak Vatani Görevini Yerine Getirecek Olan Asker Adaylarına Düğün Gibi Bir Uğurlama Töreni Düzenlendi.

23.05.2008 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos ilçesinde 88/2 tertip olarak vatani görevini yerine getirecek olan asker adaylarına düğün gibi bir uğurlama töreni düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından organize edilen törene 70 asker adayı ve yakınları katıldı. Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın ve 34. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Abdulbaki Kıraç'ın da hazır bulunduğu uğurlama töreninde dualar eşliğinde kurban kesilip halaylar çekildi.

Halaylara katılan 34. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Abdulbaki Kıraç, uğurlanan gençlerin artık kendilerine emanet olduğunu söyledi. Kıraç "Bu gençlerimize gözümüz gibi bakacağız. Burada bazı annelerimiz duygulu anlar yaşadı. Gözü yaşlı analarımızın gönüllerini ferah tutmaları gerekiyor. Bu gençlerimizi vatani görevlerini bitirdikten sonra tekrar bir düğün gibi karşılayacağız" dedi.

Asker adaylarından Şahin Kılıç ise, ilçelerinde asker uğurlamaların hep bu şekilde olduğunu belirtti. Kılıç "İlçemizde asker uğurlamaları hep düğün gibi oluyor. Bence her yerde böyle olmalı. Biz vatanımız için görev yapmaya gidiyoruz. Hepimiz çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

Asker yakınlarının duygulu anlar yaşadığı törende okunan duaların ardından 70 asker adayı araçlara bindirilerek toplu bir şekilde konvoy halinde görev yapacakları yerlere gönderildi.

(KÖ-MET-Y) 23.05.2008 11:51 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asker Adaylarına Düğün Gibi Uğurlama Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement