Asker Firarisi Dolandıcılık Zanlısı Son İşinde Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Asker Firarisi Dolandıcılık Zanlısı Son İşinde Yakalandı

Asker Firarisi Dolandıcılık Zanlısı Son İşinde Yakalandı

Nazilli'de başkalarına ait kredi kartı bilgileri ile alışveriş yaparak dolandırıcılık yaptığı belirlen iki kişi yakalandı.

10.09.2014 13:34  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, başkalarına ait kredi kartı bilgileri ile internet üzerinden alışveriş yaparak dolandırıcılık yaptığı belirlen asker firarisi 25 yaşındaki Sezer Macit ve şoforü H.K., son işinde yakalandı. Hakkında dolandırıcılıktan kesinleşmiş 18 ay hapis cezası ve 26 suçtan yakalama kararı bulunan Sezer Macit tutuklanırken, H.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Bir ihbarı değerlendiren Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ispartalı olan ancak Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde yaşayan Sezer Macit'in başkasına ait kredi kartı bilgileriyle bir firmaya toplam 6 bin 500 liralık zeytinyağı siparişi verdiğini belirledi. Kart sahibinin siparişlerden bilgisinin olmadığını tespit eden polis, herakete geçti. Sivil polis ekipleri, Nazilli, Yeni Mahalle, 1001 Sokak'taki kargo şirketine sipariş ettiği zeytinyağlarını almak için gelen Sezer Macit ile şoforlüğünü yaptığı ileri sürülen H.K.'yı kısa bir kovalamacanın ardından yakalayıp, gözaltına aldı.

Sezer Macit'in evinde yapılan aramada Ankara'dan edindiğini iddidia ettiği başkalarına ait toplam 2 bin 580 kredi kartı bilgisinin yer aldığı 129 sayfalık bir defter ele geçirildi. Soruşturmayı daha da derinleştiren polis Macit'in Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusundan hakkında dolandırıcılıktan kesinleşmiş 18 ay hapis cezası ve 26 ayrı suç dosyası bulunduğu ve Tekirdağ Çorlu'daki 105'inci Topçu Alay Komutanlığı'ndan firar ettiği belirlendi.

Sezer Macit'in gözaltına aldığı bilgisinin ardından Bursa ve Afyonkarahisar'da da hakkında arama kararı çıkartılmış olduğu da ortaya çıktı. Macit'in kaç kişiye ait kredi kartı bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yaptığının mağdurların polise başvurmalarıyla tespit edileceği bildirildi.

Sezer Macit'in şoförü H.K.'yı gece alemlerine götürüp, para vererek kullandığı da anlaşıldı. Macit'in suç olaylarında kullandığı otomobilleri de H.K.'nın adına kiraladığı belirlendi. Sezer Macit'in Kredi kartı bilgileriyle internetten '3D Güvenlik' koruması olmayan alışveriş sistemlerini tercih ettiği, internet üzerinden farklı şehirlerde alışveriş yaptığı ve satın aldığı ürünleri de toptancılara yarı fiyatına sattığı öğrenildi.

Sezer Macit ve H.K., polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sezer Macit tutuklanıp, Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, H.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asker Firarisi Dolandıcılık Zanlısı Son İşinde Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement