Askerden Sağlık Raporu İçin Ücret Alınmayacak - Son Dakika
Güncel

Askerden Sağlık Raporu İçin Ücret Alınmayacak

Askerden Sağlık Raporu İçin Ücret Alınmayacak

Askeri öğrenci adaylarından sağlık raporu için ücret alınmaması kapsamındaki uygulamaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imza attı.

10.06.2013 12:08  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-Askeri öğrenci adaylarının alacağı sağlık raporları ile periyodik muayenelerde alınacak sağlık raporlarından ücret alınmaması için hazırlanan Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki duyuruda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katıldığı bazı faaliyetler ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü çalışmalara yer verildi.

Duyuruya göre, askeri öğrenci adaylarının alacağı sağlık raporları ile periyodik muayenelerde alınacak sağlık raporlarından ücret talep edilmemesi maksadıyla hazırlanan Bakanlar Kurulu Kararı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandı.

Orgeneral Özel, 6 Haziran'da Maltepe'deki 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığında icra edilen 1'inci Ordu Komutanlığı Lojistik Tatbikatına katıldı. Yıllık tatbikat programına uygun olarak gerçekleştirilen bu tatbikat, personel ve birliklerin lojistik seviyelerinin yükseltilmesi maksadıyla yapıldı.

Orgeneral Özel, 07 Haziran'da 3'üncü Kolordu Komutanlığı ile Piyade Okul Komutanlığında denetlemede bulundu.

- Efes tatbikatı-

Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından olan EFES-2013 Müşterek Kıtalı Komuta Yeri Tatbikatı, 10 Mayıs-10 Haziran 2013 tarihleri arasında, Batı Anadolu ve Orta Ege bölgesinde yapıldı. Tatbikatta, müşterek harekatta görev alacak birlik ve karargahların birlikte çalışma yetenekleri ve eğitimleri geliştirildi ve komuta kontrol sistemleri denendi.

Afgan halkına başta güvenlik ve danışmanlık olmak üzere sağlık, eğitim gibi alanlarda yardım eden Kabil Bölge Komutanlığı, sporda da Afgan gençlerine destek ve yardımlarını sürdürüyor.

Afganistan Futbol Federasyonu ve Afgan Milli Futbol Takımıyla yapılan görüşmeler sonucunda, Kabil Bölge Komutanlığı tarafından, 1 Haziran'da Afganistan Futbol Federasyonu Tesislerinde, Bayan Milli Futbol Takımına spor malzemesi yardımı yapıldı.

-Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması-

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen "Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması"nda, Kuleli Askeri öğrencileri tarafından hazırlanan "Gıdaların Raf Ömrünü Uzatacak Doğal Zeolit Katkılı Polietilen Esaslı Kompozit Ambalaj Üretimi ve Karakterizasyonu" konulu proje, gıda dalında yarışan 22 proje arasında birinci oldu.

Aynı yarışmada; Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Zeytin Karasuyundan Gübre, Yakıt ve Sulama Suyu Elde Edilmesi" konulu proje, çevre dalında yarışan 34 proje arasında üçüncü, "Saydam Güneş Pilinin Tasarlanarak Binaların Dış Cephe Kaplamalarında Kullanılması Yoluyla Gün Işığından Azami Düzeyde Faydalanılması" konulu proje de enerji dalında yarışan 30 proje arasında yine üçüncüsü oldu.

"Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda ise Deniz Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Kızılötesi Lazer ile Hedef İşaretleme ve Takip Sistemi" konulu proje, bilgisayar dalında yarışan 17 proje arasından Türkiye ikinciliğini, Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Zamanı Bildirip, Zamana Yenilen Muvakkithaneler" konulu proje ise, tarih dalında yarışan 18 proje arasından yine ikinciliği elde etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askerden Sağlık Raporu İçin Ücret Alınmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement