Askere Alınan Üniversiteli Gencin Denklik Bilmecesi - Son Dakika
Güncel

Askere Alınan Üniversiteli Gencin Denklik Bilmecesi

Askere Alınan Üniversiteli Gencin Denklik Bilmecesi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yaşayan Selim Kebir, Ukrayna'da üniversite eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve denklik belgesi için YÖK'e başvurdu.

18.05.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yaşayan Selim Kebir, Ukrayna'da üniversite eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve denklik belgesi için YÖK'e başvurdu. Yaklaşık 2 yıl beklemesine rağmen denklik belgesi alamayan Kebir, asker kaçağı kabul edilerek silah altına alındı. Ankara'da vatani görevini yapan Kebir, savcılığa suç duyurusunda bulunup, çok daha sonra başvuranlara denklik belgesi verildiğini, ancak kendisinin sürekli oyalandığı savunup görevini yerine getirmeyen personel hakkında işlem yapılmasını, denklik belgesinin de en kısa sürede tarafına ulaştırılmasını istedi.

Göcek'te ailesiyle yaşayan Selim Kebir, Ukrayna'daki Odesa Denizcilik Üniversitesi Deniz Navigasyonu Fakültesi'nde 5 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndü. Uluslararası sularda seyir yapan gemilerde çalışan 27 yaşındaki Kebir, 3 Nisan 2013 tarihinde de denklik belgesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) başvurdu. Ancak aradan iki yıl geçmesine rağmen bir türlü denklik belgesini alamayan Kebir, asker kaçağı olarak kabul edildi ve silah altına alındı. Denklik belgesinin bulunmaması nedeniyle üniversite eğitimi almamış gibi görülen Kebir, geçen 13 Mayıs'ta Ankara'daki birliğine teslim oldu.

BİRLİĞİNE TESLİM OLMADAN ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLDU

Uzun dönem er olarak vatani görevini yapan Selim Kebir, birliğine teslim olmadan savcılığa giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde, aynı üniversiteden mezun olan birçok arkadaşına denklik belgesi verildiğini, hatta kendisinden çok sonra başvuranlara bile bu belgeyi aldığını belirten Kebir, yetkililerin kendisini oyaladığını savundu. Görevini yerine getirmeyen personel hakkında işlem yapılmasını talep eden Kebir, denklik belgesinin de en kısa sürede kendisine ulaştırılmasını istedi. Kebir'in, belgeyi alması durumunda yükseköğretim yapmış bir kişi gibi askerlik yapma imkanı bulacağı öğrenildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Askere Alınan Üniversiteli Gencin Denklik Bilmecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement