Askeri Alan İçin Devir İşlemleri Hızlanıyor - Son Dakika
Güncel

Askeri Alan İçin Devir İşlemleri Hızlanıyor

Bingöl Belediyesi'ne devri için Bakanlık talimatının ardından yürütülen çalışmalar kapsamında Tugay Komutanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlardan fiyat istedi. İşlemler satış olarak değil, tahsis olarak gerçekleştirilecek.

13.09.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 yılında belediye eski binası karşısındaki askeri alanın bir kısmının belediyeye devrilerek ticari alana dönüştürülmesi için Milli Savunma Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmaların, Ağustos ayında Milli Savunma Bakanlığı'nın talimatıyla yeni bir sürece girmesinin ardından bu kez somut gelişmeler yaşandı.

Bingöl şehir merkezindeki 701/1 ve 702/1 parsellerde bulunan 35 bin ve 7 bin 238 metrekarelik 2 ayrı askeri alanın Bingöl Belediyesi'ne devri ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında, Bakanlığın talimatının ardından fiyat araştırılması başlatıldı.

49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, bahse konu askeri alanın mali açıdan bedelini belirlemek için piyasa araştırması kapsamında bazı kurum ve kuruluşlardan fiyat istedi. Bu adım, askeri alanın devrine ilişkin yeşil ışık olarak değerlendirildi.

Alınan bilgiye göre, ilgili kurum ve kuruluşlardan alınan fiyatlar Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile paylaşılacak. İşlemler satış olarak değil, tahsis olarak gerçekleştirilecek. Ancak belirlenen bedel karşılığında askerinin ihtiyaçları karşılanacak.

Yaşanan bu gelişme üzerine görüşleri alınan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, üzerinde titizlikle durdukları 'askeri alanın belediyeye devri' konusunda fiyat araştırılması yapılmasını "Olumlu ve somut bir gelişmedir. Bu konuda daha önce de Bakanlıklar nezdinde görüşmelerimiz olmuştu. Temennimiz, bu alanın en uygun koşularda belediyemize devredilmesidir" sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Askeri Alan İçin Devir İşlemleri Hızlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement