Askeri Anayasalarla Asgari Demokrasi Olur" - Son Dakika
Güncel

Askeri Anayasalarla Asgari Demokrasi Olur"

Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, askeri anayasalarla asgari demokrasinin olacağını belirterek, gerçek demokrasi ve millet iradesinin gerçekten güçlenebilmesi için değişikliğe hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

03.03.2017 01:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, askeri anayasalarla asgari demokrasinin olacağını belirterek, gerçek demokrasi ve millet iradesinin gerçekten güçlenebilmesi için değişikliğe hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Sakarya Sarraf, Kuyumcu ve Mücevherciler Derneğince, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Küresel tuzakları bozan yeni Türkiye ve dünyadaki yeri" konulu konferansta konuşan Bağış, Türkiye'nin Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişiminde büyük badireler atlattığını belirtti.

Ülkenin 16 Nisan'da tarihi bir karar vereceğini ifade eden Bağış, "16 Nisan'da, inşallah milletimizin büyük bir teveccühle onaylayacağı sistemin bize en büyük getirisi, istikrarı güvence altına almak olacaktır. Bu ülkede ne zaman koalisyon olmuşsa Türkiye geriye gitmiştir, küçülmüştür. Ne zaman güçlü, tek parti hükümeti varsa Türkiye ileriye gitmiştir. Demek ki istikrar çok önemli." şeklinde konuştu.

Bugün dünyanın güçlü, büyük ülkelerinden Amerika, Rusya, Çin, Brezilya, Fransa ve İngiltere'de istikrarlı karar mekanizmalarının bulunduğuna işaret eden Bağış, karar mekanizmasının paylaştırıldığı yerlerde ise kargaşanın çıktığını dile getirdi.

"Askeri anayasalarla asgari demokrasi olur"

Bağış, 16 Nisan halk oylamasının çok önemli olduğunu, belki de son 15 yılın en önemli oylaması olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Maalesef özellikle gençlerimiz bunun çok farkında değiller. Çünkü onlar Türkiye'nin kıtlık yıllarını yaşamadılar. Sistemsel bir kargaşanın nelere yol açacağını görmediler. Bir anayasa kitapçığının bir masanın ucundan diğer ucuna gidene kadar bu millete yüzde 8 bin faiz ödetildiğini onlar bilmiyor, yaşamadılar. Bu millet bir gecede esnafın battığını, borcunun iki katına çıktığını, mal varlıklarının değerinin yarı yarıya azaldığını unuttu. İnsanoğlu kolaya, lükse ve rahata çok çabuk alışıyor. Bu yüzden önümüzü açacak bir hamleyi inşallah hep birlikte 16 Nisan'da gerçekleştireceğiz. Bu ülke 1960'dan beri askeri anayasalarla yönetiliyor. Askeri anayasalarla asgari demokrasi olur. Gerçek demokrasi için millet iradesinin gerçekten güçlenebilmesi için bizim bu değişikliğe hep beraber sahip çıkmamız lazım."

Birilerinin Cumhuriyet tarihinde milletinin değerlerine en çok saygıyı gösteren, vatandaşının yaşam hakkı için en çok mücadele veren lidere "diktatör" demeye kalktığını belirten Bağış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bireysel özgürlükleri artırmak için büyük mücadele verdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin, Doğu'nun en batılı, Batı'nın da en doğulu ülkesi olduğunu aktaran Bağış, şunları kaydetti:

"Bu coğrafya bize Doğu, Batı, Güney ve Kuzey'le barışık olmayı mecbur kılar. Siz kavga ederseniz mal satamazsınız, hizmet satamazsınız. O zaman da pastanızı büyütemezsiniz. İşte o kavgalara son verebilmek için devletin içinde de o hiyerarşinin kurulabilmesi lazım. Onu da inşallah hep beraber 16 Nisan'da kuracağız."

Askeri Anayasalarla Asgari Demokrasi Olur"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askeri Anayasalarla Asgari Demokrasi Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement