Hain Saldırı Sonrası Askeri Birlikler, Sınır Hattını Tamamen Kapattı - Son Dakika
Güncel

Hain Saldırı Sonrası Askeri Birlikler, Sınır Hattını Tamamen Kapattı

Kilis'te, IŞİD'in açtığı ateş sonucu askerin şehit olduğu bölge tanklar tarafından kapatıldı. Tümgeneral Osman Erbaş sınır hattına giderek incelemelerde bulundu.

02.09.2015 09:55  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te, IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucu askerin şehit olduğu bölge tanklar tarafından kapatılırken, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş sınır hattında incelemelerde bulundu.

KOMUTANLAR BÖLGEDE

Dün saat 18.00 sıralarında Kilis'in Yavuzlu köyündeki 1'inci Hudut Alayı 2'inci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda devriye görevini sürdüren askerlerin üzerine IŞİD'in kontrolündeki bölgeden ateş açılması sonucu Piyade Er Yusuf Beylem'in şehit düştüğü bölge tanklar ile kapatılırken, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile yüksek rütbeli subaylar sabahın erken saatlerinde Şehit Mehmet Hudut Karakolu ve çatışma bölgesine gelerek askeri birlikleri denetledikten sonra incelemelerde bulundu.

TANK VE OBÜSLERLE IŞİD'İN TESİSİ VURULDU

Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nun karşısındaki IŞİD'e ait karargah olarak kullanılan doğalgaz tesisinin dün tank ve obüs topları ile vurulduğu, IŞİD karargahında hasar meydana geldiği öğrenildi. Sınır hattına tanklar konuşlandırılırken, namluları Suriye'ye çevrilmiş durumda olduğu gözlendi.

BRİFİNG ALDILAR

6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ve beraberindeki heyet 2'inci Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlasına gelerek 2'nci Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hüseyin Şengel'den brifing aldı.

73 YIL SONRA ŞEHİT MEHMET HUDUT KARAKOLU'NDA İKİNCİ ŞEHİT

1942 yılında sınır hattında kaçakçılar ile girilen çatışmada kaçakçı Topal Abdo tarafından şehit edilen Kayseri Develi Şehit Er'in ismi 6'ıncı Jandarma Sınır Bölüğü Çadır Karakolu'nun ismi Şehit Mehmet Hudut Karakolu olarak değiştirildi.

O zaman cenazenin Kayseri'ye hava sıcaklığı göz önünü alınarak gönderilmediği, çatışma bölgesine yakın yere defnedildiği ve halen şehitliğe anıt yaptırıldığı öğrenildi. Bu yaşanan olaydan 73 yıl sonra aynı bölgede Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Piyade Er Yusuf Beylem kaçakçıların açtığı ateş sonucu şehit oldu.



Hain Saldırı Sonrası Askeri Birlikler, Sınır Hattını Tamamen Kapattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hain Saldırı Sonrası Askeri Birlikler, Sınır Hattını Tamamen Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • istanbullu: Akp yuzunden kaç asker polis şehit olacak allah belanizi versin rte ve akp .. 10 14 Yanıtla
  • ERBAA: CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.... HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR.... BUNLAR POLİS, ASKER ,SAVCİ OLDURUYORLAR.....AKLIN YOLU BİR...OYLARI ...AKP DE TOPLAYALIM...BU SOLCU ...HAİNLERE ...DERSLERİNİ BİLDİRELİM..... 13 8 Yanıtla
  • ercan: devletine dusman olan millet den bi sey olmaz 40 yillik savas da her parti yonetti 30 bin sehidi akp mi verdi serefsizler simdi cikmis ahkam kesiyorsunuz once ozaman chp mhp ve digerleri 30 bin sehidin hesabini versinler 13 5 Yanıtla
  • doğru: Akp nin tayinin eseri bunlar yargılanacaksın allahın izniyle milyonlarca suriyeli senin yüzünden perişan oldu 1 12 Yanıtla
  • serdar: Gariban babasi AKP iyiki varsin 4 8 Yanıtla
  • Murat: 4 senedir aynı haber namlular suriyeye çevriliymiş, çok korktu onlar da... 11 0 Yanıtla
  • merik: Bu hukunet ne yapiyor boyle..ne bu ya arplarla isimiz ne bizim..bulastikca bulastik..nerde o laik tc..yarin ne olacagi belli degil.adam tcyi savaslardan batiracak..olen polis asker hepsi can hayat aile herkes gibi insan..akp inat ugruna bu acilari yasatiyor..yaziklar olsun.. 5 4 Yanıtla
  • Atilla: Pkk saldırıyor satılmış medya işid yaptı diyor bu satılmış kalemler resmen pkk destekçisi 2 6 Yanıtla
  • Devletul Islam: Akilli ol Turkiye sen muslumansin Hacli ordusuyla bir olup Muslumanlara namluyu dogrultma. 1 5 Yanıtla
  • !!!: hay akp kadar taş düşsün sizin başınıza. klavye erkekleri hadi ordan siz de... 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akyazı'da tarla sürerken ayağını çapa makinesine kaptıran yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:02 Akyazı'da tarla sürerken ayağını çapa makinesine kaptıran yaşlı adam hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tarla sürdüğü esnada ayağını çapa makinesine kaptırarak ağır yaralanan 75 yaşındaki Tacettin Başkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından yapılan müdahalelere rağmen Başkan kurtarılamadı. Cenazesi ise Akyazı Yongalık Civekdağı Mahallesi Camii'nde düzenlenecek cenaze namazının ardından defnedilecek.

  • Seçim Kurulu Müdürü, farklı partilere alkış istedi
    11:00 Seçim Kurulu Müdürü, farklı partilere alkış istedi

    Bursa İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için aynı alkışı istedi. Olayın ardından soruşturma başlatıldı.

  • Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı
    10:59 Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı

    Bornova Belediyesi, Evka-3 Mahallesi'nde uzun süredir talep edilen asfaltlama çalışmasını başlattı. Başkan Ömer Eşki, 'Bornova'nın her yerinde yoğun bir şekilde hem kazı hem de asfaltlama çalışması yapacağız. Bornova'da temiz yollar, düzgün kaldırımlar inşa etmek istiyoruz' dedi.

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.


Advertisement