Askeri Güvenlik Kulesi, "Bilim Kültür ve Uzay Evi" Oldu - Son Dakika
Yerel

Askeri Güvenlik Kulesi, "Bilim Kültür ve Uzay Evi" Oldu

Askeri Güvenlik Kulesi, "Bilim Kültür ve Uzay Evi" Oldu

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde askeri güvenlik kulesi, öğrenciler için "Bilim Kültür ve Uzay Evi"ne dönüştürüldü Kaymakam Benek: "Çözüm sürecinin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık"

10.06.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde askeri güvenlik kulesi, öğrenciler için "Bilim Kültür ve Uzay Evi"ne dönüştürüldü.

Önceki yıllarda çatışmaların sıkça yaşandığı Güçlükonak ilçesinde çözüm süreci sonrası sosyal yaşamda rahatlama meydana geldi.

İlçenin yakınlarındaki Küpeli Dağı eteklerinde güvenlik için inşa edilen 11 metre uzunluğunda, 3 katlı ve 70 metrekarelik askeri güvenlik kulesi, geçen yıl boşaltıldı.

Kalkınma Bakanlığınca desteklenen Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Kaymakamlık tarafından kule, 101 bin lira maliyetle "Güçlükonak Bilim Kültür ve Uzay Evi"ne dönüştürüldü.

Kule yakınında geçen yıl yapımı biten Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndaki öğrenciler ise içinde teleskop, internet kafe ve kütüphane bulunan kulede, çalışıyor. Bilim Kültür ve Uzay Evi'ni ziyaret eden Kaymakam Halit Benek, yaptığı açıklamada, kulenin daha önce güvenlik için inşa edildiğini, şimdi ise öğrencilerin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Çözüm süreciyle bölge insanının sosyal hayatında değişmeler olduğunu belirten Benek, şöyle dedi:

"Çözüm sürecinin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık. Hem devlet hem vatandaş olarak. Şuanda güvenlik adına yapılan bütün yatırımları biz farklı alanlara dönüştürmek gibi bir durumla karşı karşıyayız. Kulede, kütüphane, internet kafe, üst tarafta teleskop merkezi bulunuyor. Arka tarafa Allah kısmet ederse 700 bin liralık bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Daha kapsamlı bir kültür merkezi olacak. İçerisinde cep sineması ve tiyatro salonu olacak. Çözüm süreciyle insanların sosyal hayatı tamamen değişmiş olacak."

Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Birimi Koordinatörü Yaşar Ürek de daha önce güvenlik amacıyla yapılan kulede şimdi öğrencilerin çalıştığını belirtti.

Öğrenci Ahmet Ergin ise kuledeki teleskopla gökyüzünü incelediklerini, kütüphanede ders çalıştıklarını bildirdi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Askeri Güvenlik Kulesi, 'Bilim Kültür ve Uzay Evi' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement