Askeri Helikoptere Ait Enkaz Görüntüleri - Son Dakika
Güncel

Askeri Helikoptere Ait Enkaz Görüntüleri

İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan havalanan askeri helikopterin enkazına yaklaşık 11 saat sonra ulaşılabildi. İçindeki dört mürettebat ise şehit oldu.

13.10.2014 09:41  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesildikten sonra Karaardıçlı mevkisinde enkazına ulaşılan Sikorsky tipi askeri helikopterdeki şehit 4 askerin cenazeleri enkazdan çıkartıldı.

EĞİTİM AMAÇLI HAVALANMIŞTI

Deniz Hava Komutanlığı'na ait S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere dün saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan havalandı. Helikopterle yaklaşık 7 dakika sonra telsiz irtibatı kesildi. Bunun üzerine helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde jandarma tarafından arama faaliyeti başlatıldı. Aramaya, bir CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri de katıldı.

CEP TELEFONUNDAN SİNYAL ALINDI

Jandarma ekipleri, önce Samanlı Dağları'nın en yüksek kesimi olan Kartepe bölgesine sevk edildi. Kaybolan helikopteri arama-kurtarma çalışmaları sürerken, Kartepe'ye bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı bilgisi geldi. Bu bilgi üzerine ekipler, Örnekköy tarafına yönlendirildi.

EKİPLER ENKAZA ULAŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Saat 21.00 sıralarında helikopterin Balaban köyü Karaardıç mevkisine düştüğü anlaşıldı. Ekipler, bu bölgeye sevk edildi. Helikopterin düştüğü yerin ormanlık ve sarp alan olması nedeniyle ekipler, enkaza ulaşmakta güçlük çekti. Ekipler, cenazelerin olduğu alana ip ve halat yardımıyla indi ve cenazeyi yukarıya çıkardı. Olay yerinde bekleyen 4 ambulansa konulan şehit cenazeleri, Gölcük Askeri Hastanesi morguna gönderildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, helikopterin pilotlarından Binbaşı Deniz Akdeniz ve Üsteğmen Çağrı Ceylan ile astsubaylar Mehmet Karakaşoğlu ve Ömer Burak Öğüt'ün şehit oldukları belirtildi.

Askeri Helikoptere Ait Enkaz Görüntüleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askeri Helikoptere Ait Enkaz Görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kocaelisporlu: arkasın da kocaman otel var bir allahın kulu helikopteri düşerken görmemişmi hafta sonu o dagda yüzlerce insan oluyor orası o kadarda boş bir yer değil her tarafta piknik alanları var garip gerçekten garip 12 0 Yanıtla

Advertisement