Datça'da Askerler Akvaryum Koyunu Pırıl Pırıl Yaptı - Son Dakika
Güncel

Datça'da Askerler Akvaryum Koyunu Pırıl Pırıl Yaptı

Datça\'da Askerler Akvaryum Koyunu Pırıl Pırıl Yaptı

Muğla Datça'da, Hava Radar Mevzi Komutanlığından 35 kişilik ekip, Akvaryum Koyunda yaptığı temizlik çalışmasında bir traktör dolusu çöp topladı.

12.09.2014 11:17  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda görevli askerlerden oluşan 35 kişilik ekip, Akvaryum Koyu'nda yaptığı temizlik çalışmasında bir traktör dolusu çöp topladı.

Datça'da, Hava Radar Mevzi Komutanlığı personeli herkese örnek olacak bir çevre temizliğine imza attı. Turizm sezonunun sona ermesine kısa bir süre kala, tatilcilerin geride bıraktığı çöpleri toplamak için harekete geçen askerler, Datça'nın en güzel koylarından biri olan Akvaryum koyuna çıkarma yaptı. Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda görevli subay, astsubay, er ve erbaşlardan oluşan 35 kişilik ekip, karadan ulaşımı olmayan Akvaryum Koyu'na, uzun bir yürüyüş yaparak gitti. Bütün bir yaz boyu, tatilcilerin bıraktığı atıklarla çöplüğe dönüşen koyda hummalı bir çalışma yapan ekip, iki saat gibi kısa bir sürede, bir traktöre yakın atık topladı. Pet ve cam şişelerden ambalaj malzemelerine kadar pek çok atık arasında, geri dönüşümü olanlar toplama merkezlerine götürülmek üzere ayrılırken, kalanlar kontrollü bir şekilde yakılarak imha edildi. Yanma işlemenin ardından ateş, yine askerler tarafından deniz suyu ile söndürülerek, üzeri taş ve çakıllarla kapatıldı. Temizliğin ardından tüm ekip, Akvaryum koyunun eşsiz maviliğinde yüzerek, yorgunluk attı.

Datça Hava Radar Mevzi Komutanı Albay Erdal Maviş, dünya çapında başlatılan temizlik seferberliğine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Maviş, "Gezi teknelerinin uğrak yeri olan Akvaryum Koyu, Datça Yarımadası'nın en güzel koylarından biridir. Buradaki atık malzemeler bizleri rahatsız etti. Datça'nın denizi ile beraber temiz koyları ile anılmasını istiyoruz. Piknik yapanlar kadar tekne sahiplerinin de denize atık malzeme atmamaları, çöplerini koylara bırakmamaları konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çevre sorunları konusunda farkındalığı arttırmak için desteklerimiz devam edecektir" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça'da Askerler Akvaryum Koyunu Pırıl Pırıl Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement