Askerlerin Davasında Adliyede Protestoya Çağrı - Son Dakika
Güncel

Askerlerin Davasında Adliyede Protestoya Çağrı

Askerlerin Davasında Adliyede Protestoya Çağrı

Gizli bilgi ve belge bulundurma suçlamasıyla 357 sanığın yargılanacağı davayı, adliye önünde protesto çağrısında bulundu.

12.04.2013 14:36  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Tabip Odası'nda davaya günler kala, 'Cumhuriyet İçin Güçbirliği' adına açıklama yapan TGB Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Ezgi Sağcan, "Amerikan emperyalizmi, Türk ordusunu savaşmadan teslim alma hazırlığındadır. Nice sahte davalarla, Türk ordusu esir edilmiştir" dedi.

Bu davanın da 'Deniz Kuvvetlerini ve Ege Ordusu'nu bitirme planı' olduğunu öne süren Ezgi Sağcan, şunları söyledi:

"Bu davada, hangi ülke için casusluk yapıldığı dahi uydurma iddianamede yok. Ayrıca, Türk ordusunun acil bir durumda yürürlüğe koyacağı en gizli savaş ve seferberlik planları deşifre ediliyor. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Türk ordusuna mesajı suç delili olarak gösteriliyor. Bu dava sırasında, onurlu subaylar istifa etmek durumunda bırakılmış, milli güvenlik zafiyeti oluşturulmuştur. Bu davalar nedeniyle Güney Deniz Saha ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları vekaleten yürütülmektedir. Bu davada yargılanan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milleti'dir. Casusluk tertibini bozalım, tertipçilerini İzmir'den dökelim. 16 Nisan'da saat 08.00'de İzmir Adliyesi'nde buluşalım."

İLK DURUŞMA SALI GÜNÜ

Aralarında Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele'nin de bulunduğu 357 sanıklı dava, salı günü, Bayraklı Adliyesi'nde duruşma salonuna çevrilen sosyal tesislerde, 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülmeye başlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Askerlerin Davasında Adliyede Protestoya Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement