Askerlik Borçlanması İçin Yerinde Hizmet Kolaylığı - Son Dakika
Yerel

Askerlik Borçlanması İçin Yerinde Hizmet Kolaylığı

Askerlik Borçlanması İçin Yerinde Hizmet Kolaylığı

Elbistan ve çevre ilçelerde yaşayanların askerlik borçlanma işlemleri, 1 Temmuz 2015 itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elbistan Merkez Müdürlüğü’nde yapılabilecek.

20.05.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan ve çevre ilçelerde yaşayanların askerlik borçlanma işlemleri, 1 Temmuz 2015 itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elbistan Merkez Müdürlüğü'nde yapılabilecek.

Yaklaşık 1 ay sonra başlayacak bu hizmet dolayısıyla, çok sayıda vatandaş, bu işlem için 170 kilometre kat ederek il merkezine gitmek zorunda kalmayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elbistan Merkez Müdürü Halis Güven, müdürlük bünyesinde verilecek yeni hizmetler ve Bağ-Kur borçlarının silinmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

12 aydan fazla Bağ-Kur borcunun silinmesi ile ilgili düzenlemenin yer aldığı 6645 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte bu yöndeki talepleri almaya başladıklarını belirten SGK Elbistan Merkez Müdürü Halis Güven, kanunun yayımlandığı tarihin ay sonu itibariyle Bağ-Kur'a 12 ay ve daha fazla prim borcu olanların borçlarının ay sonu itibariyle durdurulacağını ve borç ile sigortalılık süresinin silineceğini belirtti.

Güven, borçları silinen Bağ-Kur sigortalılarının 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren bir aylık primini yatırması halinde Bağ-Kur'unun yeniden başlatılacağını ve sağlık yardımından faydalanabileceğini söyledi.

Açıklamalarına ilk olarak askerlik borçlanması ve yurtdışı sağlık hizmetlerinin Elbistan'da verilmesine ilişkin olarak başlayan SGK Elbistan Merkez Müdürü Halis Güven, yeni uygulamanın 1 Temmuz 2015 itibariyle hayata geçirileceğini kaydetti.

Elbistan ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşların, söz konusu belgeleri almak ve işlemleri yaptırmak için SGK Kahramanmaraş İl Müdürlüğü'ne gitmek zorunda kaldığını hatırlatan Güven, "SGK Elbistan Merkez Müdürlüğü olarak, hizmete başladığımız günden bugüne kadar, vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için birçok adım atıldı. Daha önce il merkezinde verilen SSK ve Bağ-Kur'la ilgili birçok hizmet hemşerilerimize sunulmaya başladı. 1 Temmuz 2015 itibariyle de askerlik borçlanması işlemlerini SGK Elbistan Merkez Müdürlüğümüzde yapabileceğiz. Bu işlemden sigortalıların yanı sıra hak sahipleri de faydalanabilecek. Ayrıca yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ile aile fertlerinin sağlık yardım haklarına ait yurtdışı sağlık işlemlerini de Elbistan'da gerçekleştireceğiz" dedi.

Bağ-Kur borcu olanlara yönelik düzenlemenin de hayata geçtiğinin altını çizen SGK Elbistan Merkez Müdürü Halis Güven, "Esnaf ve çiftçilerin Bağ-Kur prim borcu bulunanların borçlarını yeniden yapılandıran 6645 sayılı kanun yürürlüğe girdi. Yayınlanan genelge ile düzenlemenin esasları da netleşmiş oldu. 30 Nisan 2015 tarihinden önce 12 ay ve daha fazla uzun süredir prim borcunu ödeyemeyen borçlulara hak tanınıyor. Bu haktan esnaflarımız ve tarım Bağ-Kur'lu olan vatandaşlarımız yararlanabilecek. Şuanda işlemlerimiz devam ediyor. Borçlu sigortalılarımızın kanunun yürürlüğe girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren 3 ay içerisinde ödememeleri veya yapılandırmamaları halinde sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam karşıladığı ayın sonu itibariyle sigortalılığı durdurulur. Durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmez ve bu sürelere ilişkin de borç kaydı yer almaz. Borçları silinen Bağ-Kur sigortalıları, 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren bir aylık primini yatırması halinde Bağ-Kur'u yeniden başlatılarak sağlık yardımından faydalanabilecek" bilgilerini aktardı.

Güven, prim borcu bulunan vatandaşların bu kanunun tanıdığı haklardan yararlanmasının önemine işaret ederek açıklamasını tamamladı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Askerlik Borçlanması İçin Yerinde Hizmet Kolaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement