Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Erler - Son Dakika
Güncel

Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Erler

Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Erler

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneğini kuran aileler, bir askerin ölümüyle ilgili "vazife malulü" sayılmasına hükmeden Ankara 4. İdare Mahkemesi'nin kararının, emsal olmasını istedi.

26.07.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oğulları askerde intihar ederek ya da şüpheli şekilde hayatını kaybeden askerlerin ailelerinin oluşturduğu Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği üyeleri, bir askerin ölümüyle ilgili vazife malulü sayılmasına hükmeden Ankara 4. İdare Mahkemesinin verdiği kararın emsal olmasını istedi.

Kazım Özalp Caddesi'nde basın açıklaması yapan derneğin avukatı Ahmet Çevik, askeri birliklerde şüpheli ölüm ve eğitim zayiatı sonucu ailelerin uğradıkları mağduriyetlerin çeşitli platformlarda dile getirildiğini belirtti.

Askeri birliklerde şüpheli şekilde hayatını kaybeden er ve erbaşların ailelerinin mağduriyetinin telafi edilmesi gerektiğini savunan Çevik, bu çerçevede talep ve beklentileri karşılamaya yönelik hazırlanan kanun teklifinin görüşülmek üzere Meclis'e sunulduğunu kaydetti.

Çevik, Ankara 4. İdare Mahkemesi'nin, ilk defa bir askerin, askeriyedeki şüpheli ölümüyle ilgili vazife malulü sayılacağına hükmettiğini bildirerek, "Verilen bu karar, emsal niteliğindedir. Umarım, bunun devamı gelir" dedi.

Tunceli'de askerlik görevini yaparken intihar ettiği öne sürülen er Murat Oktay Can'ın babası olan dernek başkanı Oktay Can ise 5 yıldır mücadele ettiklerini, en son yine bazı bakan ve milletvekilleriyle Ankara'da görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Can, evlatlarını askerde kaybeden aileler olarak davaların kendileri açısından hep hüsranla sonuçlandığı dile getirerek, "Bizim istediğimiz, sadece küçük bir yasa değişikliğinin yapılmasıdır" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Erler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement