Askıda "İyilik" Var - Son Dakika
Güncel

Askıda "İyilik" Var

Edirne'de bir market işletmecisi, incitilmeden yoksulların ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı yöntemle iyiliğe aracılık ediyor.

27.05.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de bir market işletmecisi, incitilmeden yoksulların ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı yöntemle iyiliğe aracılık ediyor.

Şükrüpaşa Mahallesi'nde market işleten 59 yaşındaki Cemil Çalıklardan, asırlık ahi geleneğini de yaşatmak amacıyla "askıda ekmek, askıda süt" tarzı kampanyaların kapsamını genişletti. İhtiyaç sahipleri için her türlü gıda ürünü ve temizlik malzemesi, marketin önündeki özel dolaba yerleştiriliyor. İhtiyacı olanlar, iyilik dolabından istedikleri ürünü alabiliyor.

Çalıklardan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de Ahilik Haftası'nın kutlandığını söyledi.

Bu kapsamda 15 gün önce, Osmanlı'dan bu yana devam ettirilen "askıda" kampanyasını başlattıklarını belirten Çalıklardan, "İnsanlar arasındaki yardımlaşma gibi güzel duyguları tekrar gündeme taşımak istedik. Bu mübarek günlerde, üç aylarda, ramazan ayına yakın günlerde bu duyguların ön plana çıkmasını istedik." dedi.

Vatandaşların "askıda" geleneğine duyarlı davrandığını ifade eden Çalıklardan, şunları kaydetti:

"Diğer mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşları belirliyoruz. Yardımseverler tarafından toplanan malzemeleri bu vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu çevrede üniversite öğrencilerimiz yaşıyor. Zaman zaman onlar da dolapta toplanan temizlik ve yiyecek malzemeleri ile giysilerden istifade edebiliyor. Durumu iyi olan müşterilerimiz alışveriş yaptığında para üstlerini almayarak askıya malzeme koymamızı istiyorlar. Evlerde giyilmeyen temiz kıyafetleri bu dolabımıza koyuyoruz. İhtiyaç sahipleri kıyafetleri burada deneyip alabiliyor. İnşallah hayırlı olur. Esnafımıza da örnek olmasını diliyorum. Bölgedeki firmalarımızın birinden bu konuda yardım istedim. Bizi kırmayarak, kıyafet, yiyecek ve temizlik malzemesi koyabileceğimiz bir dolap yaptırdı. Şu an bir eksiğimiz var. Dolabın üzerine tabela yaptırmak istiyorum."

Marketin müşterilerinden İlker Ören ise "askıda" geleneğinin birlik ve beraberlik açısından güzel bir uygulama olduğunu söyledi.

Her vatandaşın maddi durumunun aynı seviyede olmadığını dile getiren Ören, "Herkes her istediğini alamayabiliyor. İnsanların maddi eksikliklerinin bu şekilde tamamlanması örnek bir davranış. İhtiyaç sahipleri ana gıda malzemelerini bu dolaptan alabiliyor. Türklerin kültüründe yardımlaşma her zaman vardı. Türkler her zaman birbirine destek oluyor. Şu an bulunduğumuz zamanda da destek olunması gerekiyor, birleşme zamanı artık. Bu küçük bir adım ama daha büyük yardımlaşmalara örnek olabilir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askıda 'İyilik' Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement