Askon'dan Konyalı Firmalara Tebrik - Son Dakika
Ekonomi

Askon'dan Konyalı Firmalara Tebrik

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Türkiye'nin ilk 500 firması arasında yer alan Konyalı firmaları tebrik etti.

08.06.2016 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Türkiye'nin ilk 500 firması arasında yer alan Konyalı firmaları tebrik etti.

Yıldırım, Konyalı sanayicilerin şehre her yönden katkı sağlamasından dolayı kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Geçen yıl ilk 500'de 10 firması bulunan Konya'nın, bu sayıyı koruduğunu belirten Yıldırım, "Listede Konya Şeker 37, Eti Alüminyum 236, TÜMOSAN 254, Pakpen 272, Ova Un 377, Konya Çimento 408, Akova Süt 422, Aydınlar Yedek Parça 447 ve Helvacızade 469. sırada yer almıştır." dedi.

Yıldırım, Konya'nın ilk 500'de ağırlığını daha da artırması gerektiğini dile getirdi.

Üretim bilinciyle ilerleyen tüm sanayicileri ASKON olarak her zaman desteklediklerinin vurgulayan Yıldırım, "İşletmelerimizin satışlarının ve faaliyet karlılığının artması, ekonomimizin sürdürülebilir büyümesi için son derece sevindirici. Ancak finansman giderlerindeki yüzde 75'lik artış, sanayicilerimizin elde ettiği karın yüzde 63,4'ünü finansman gideri olarak kaybettirmiştir. Bir diğer husus ise ilk 500'ün ihracat tarafında da ülke genelinden daha fazla kayıp olduğu görülmektedir. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin toplam ihracatı yüzde 8,7 düşerken, İlk 500'deki markaların ihracatında yüzde 12,9 kayıp olduğu görülmektedir." dye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Askon'dan Konyalı Firmalara Tebrik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement