Aslan: "Bu Seçimleri Referandum Niteliğinde Görmekteyiz" - Son Dakika
Yerel

Aslan: "Bu Seçimleri Referandum Niteliğinde Görmekteyiz"

Aslan: "Bu Seçimleri Referandum Niteliğinde Görmekteyiz"

AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Arslan, 7 Haziran 2015 seçiminin referandum niteliğinde görülmesi gerektiğini söyledi.

16.03.2015 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Arslan, 7 Haziran 2015 seçiminin referandum niteliğinde görülmesi gerektiğini söyledi.

Mehmet Emin Arslan, Gaziantep'in eğitim başta olmak üzere, kültür sanat ve turizm sahasında yeniden bir yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Arslan, "Şayet bu alanda ciddi ve istikrarlı bir çalışma yapılırsa Gaziantep şaha kalkacak, sadece bölgesinde ve Türkiye'de değil dünya ölçeğinde bir rekabet gücü ve büyüme elde edecektir" dedi.

Türkiye'de değil dünya ölçeğinde bir rekabet gücü ve büyüme elde edecektir. Türkiye için 4 asıl unsurun ön plana geldiğini ifade edene Mehmet Emin Arslan, "Başta sivil bir anayasa, başkanlık sistemi, çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadele önümüzdeki seçimin Türkiye açısından olmazsa olmazlarıdır. Tabi ki, bunlar halkımızın teveccühü ile 400 milletvekilinin sağlanması sayesinde mümkün olabilecek konulardır. Bu bağlamda 7 Haziran seçimleri bu ülkede yaşayan herkes için büyük önem azmetmektedir. Biz bu seçimleri ülkenin kaderi açısından "referandum" niteliğinde görmekteyiz" diye konuştu.

"HAYAT ÇEŞİTLİLİKLERİYLE KAİMDİR"

7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin olduğu kadar, bölgenin parlayan yıldızı Gaziantep için de çok önemli olduğunu vurgulayan Arslan, "Gaziantep'in de önünde 4 temel unsur bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla, eğitim, kültür, sanat ve turizmdir. Gaziantep'imiz sadece Türkiye için değil, bölge ve Ortadoğu için önemli bir merkezdir. Bu merkeze ayak basan herkesin sadece ticari değil, birçok şeyi beraberinde görmesi ve yaşaması gerekir. Örneklik tek bir alanda olmaz. Hayat çeşitlilikleriyle kaim olur. Eğer tek düze, tek yapı noktasında giderse belli bir zaman sonra orada sıkıntı oluşur ve çöküş başlar. Medeniyetler ve şehirler insana benzer. İnsanda sadece fiziki kuvvet yeterli olmadığı gibi maneviyat da lazımdır" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM ACİL EYLEM PLANLARI HAYATA GEÇİRİLMELİ"

Arslan, "Gaziantep'imizde şu anda 500 bin civarında ilk ve ortaöğretimde öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Ancak alınan sonuçlar Türkiye ortalamasının çok çok altındadır. Gerek LGS gerek YGS sınavlarında çıkan sonuçlar hepimiz derinden üzmektedir. Bunun için acil eylem planları yapılmalı ve uygulamaya geçilmelidir. Önerimiz şudur; çözüm 3 noktadadır. Öğrencinin eğitimi, velinin eğitimi ve eğitimcinin eğitimi" şeklinde konuştu.

Gaziantep'in turizm için müsait bir kent olduğunun altınız çizen AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Arslan, şöyle devam etti:

"Gaziantep'te turizm gelirleri esnafın cebine yansımamaktadır. Normal şartlarda Gaziantep alt yapısı hazır, yerli ve yabancı turisti çekebilecek tarihi ve tabii güzellikleri olan bir şehirdir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki turizm merkezleriyle bir rink oluşturarak, gelen turisti Gaziantep ve bölgede daha uzun tutarak, esnafın yüzünü güldürebilir. Gaziantep özelinde Zeugmamızı, Rum kalemizi, Halfeti'yi, Birecik'i, Yesemek'i ve Gaziantep merkezdeki tüm tarihi yerlerin değerlendirilmesi ile esnafımızın yüzünü güldürebiliriz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aslan: 'Bu Seçimleri Referandum Niteliğinde Görmekteyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement