Aslan: "Erozyon Tehdidi Çok Tehlikeli Boyutlara Ulaşabilir" - Son Dakika
Yerel

Aslan: "Erozyon Tehdidi Çok Tehlikeli Boyutlara Ulaşabilir"

Aslan: "Erozyon Tehdidi Çok Tehlikeli Boyutlara Ulaşabilir"

TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, Türkiye’nin dünyadaki 110 ülkeyle birlikte erozyona bağlı çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, “Bu tehdit, çok tehlikeli boyutlara ulaşabilir” dedi.

19.11.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, Türkiye'nin dünyadaki 110 ülkeyle birlikte erozyona bağlı çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bu tehdit, çok tehlikeli boyutlara ulaşabilir" dedi.

TEMA Vakfı her yıl düzenlediği Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleriyle erozyonla mücadelenin, ağaçlandırmanın ve doğal varlıkları korumanın öneminin altını çiziyor. Dünyada kuraklık 4 milyar hektardan fazla alanı ve 110 ülkede yaşayan 1,4 milyar insanın hayatını tehdit ediyor.

TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası'nın 2014 yılı temasını "Su ve Kuraklık" olarak belirledi ve tüm Türkiye'de temsilci ve gönüllü sorumlularının katılımıyla hafta boyunca düzenlenen toprağa saygı yürüyüşlerinde kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmeyi hedefliyor. TEMA Vakfı, su varlıklarının korunması, kuraklık ve erozyonla mücadele edilmesinin devlet politikalarında mutlaka yer alması gerektiğini vurguluyor.

Erozyonla Mücadele Haftası'na ilişkin konuşan TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, çöl gibi aşırı kurak bölgeler dahil edilmediğinde, dünyadaki kara parçalarının yüzde 40'ının kurak alanlardan oluştuğunu belirtti. Kuraklığın dünyada 4 milyar hektardan fazla alanı ve 1,4 milyar insanın hayatını tehdit eder hale geldiğini aktaran Aslan, dünyada erozyon sebebiyle 110 ülkenin çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Aynı alanda iklim değişikliğine bağlı kuraklık, çölleşme ve ani hava olayları ile birlikte şiddetli erozyon görülmeye başladığını söyleyen Aslan, Türkiye tarım alanlarının yüzde 59'unun erozyon alanı olması göz önünde bulundurulduğunda, tehdidin çok tehlikeli boyutlara gelebileceğinin altını çizdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aslan: 'Erozyon Tehdidi Çok Tehlikeli Boyutlara Ulaşabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement