Aslı Baş Davası 20 Eylül'e Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Aslı Baş Davası 20 Eylül'e Ertelendi

Aslı Baş Davası 20 Eylül\'e Ertelendi

İçin de TCK'nın 281. maddesinde yer alan 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

28.04.2016 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçin de TCK'nın 281. maddesinde yer alan 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 26'ıncı duruşmaya, sanıkların yanı sıra Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, annesi Müyesser Baş ile avukatları katıldı.

"KAYITLAR KARARTILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Önceki duruşmalarda Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenen 155 telefon kayıtları için bu celsede yanıt geldi. Altı ay sonra emniyet gelen cevapta, olay günüyle ilgili herhangi bir kayıt bulunmağı belirtildi. Aslı Baş'ın Avukatlarından Fahri Sefa Küpçü, "Mahkeme emniyetten 155 polis imdat kayıtlarını istedi. Nihayet emniyetten bir cevap geldi. Emniyetten gelen cevapta olayın yaşandığı gün konuyla ilgili 155 hattı aranmamıştır. Elimizde böyle bir kayıt mevcut değildir yazısı gönderildi. Oysa olayın yaşandığı gün 155'i arayan otel müşterisi bir kadın var. Polisi arayan otel müşterisi kadının otel kayıtlarını silmişler. Biz polisi arayan kadına ulaştık. İstanbul'da mahkemeye giderek olayla ilgili 155'i aradığına dair ifade verdi. Hala bir şekilde kayıtlar karartılmaya çalışılıyor" diye konuştu. Mahkeme heyeti, taraflara son savunmalarını yapmak üzere davayı 20 Eylül'e erteledi.

KADINLARDAN ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM

Duruşma öncesi İzmir'den gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi 100 kişi, Muğla Adliyesi önünde toplandı. Adliyeye önünde toplanan grup, 'Direneceğiz, kadın cinayetlerini durduracağız' yazılı pankart açtı; "Adalet bizim susmayacağız", "Kadın cinayetlerini durduracağız" ve "Aslı için adalet istiyoruz" sloganları attı.

BABA 'PARALEL'İ SUÇLADI

Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, 22 Nisan'da cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, kızının ölümüyle ilgili dosyayı verdiğini söyledi. Yavuz Baş, dosyada, "Kızımı paralel yapı öldürdü. Paralel yapının uzantısı olan hakim, jandarma ve bazı polisler 4.5 yıl boyunca tüm delilleri kararttı. Hala daha delilleri yok etmeye çalışıyorlar. Bu konuda bana yardımcı olun" dediğini açıkladı.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aslı Baş Davası 20 Eylül'e Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement