Aslıyüce: "Nevruz Gönüllerin Aydınlandığı Bir Gün" - Son Dakika
Güncel

Aslıyüce: "Nevruz Gönüllerin Aydınlandığı Bir Gün"

Aslıyüce: "Nevruz Gönüllerin Aydınlandığı Bir Gün"

Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, Nevruz’un, “Türk dünyasının sevgiyle kutladığı, kararan gönüllerin aydınlandığı, geleceğe neşe ve ümitle bakıldığı Türklere has bir gün” olduğunu söyledi.

23.03.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, Nevruz'un, "Türk dünyasının sevgiyle kutladığı, kararan gönüllerin aydınlandığı, geleceğe neşe ve ümitle bakıldığı Türklere has bir gün" olduğunu söyledi.

Bahçelievler ilçesi Emir Sultan Ortaokulunda Nevruz programı düzenlendi. Aslıyüce, yaptığı konuşmada, Nevruz'un kültürümüzde Sultan Nevriz, Navrız, Mart dokuzu, Manisa mesirgünü, Yılbaşı, Bahara erişme, Gün dönümü, Ergenekon bayramı olarak da anıldığını anlattı.

Erdoğan Aslıyüce, Ebul Gazi Bahadır Han'ın eseri Şecere-i Türk'teki (1663) Ergenekon menkıbesinde, 400 yıl dört tarafı yüksek dağlarla çevrili bir vadide kalan Türk'ün Ergenekon'dan baharın başladığı gün (21 Mart) çıkarak ata yurduna döndüğünde hürriyetini istiklalini kazandığı, dosta, düşmana var olduğunu duyurduğu gün olduğunu belirtti.

Erdoğan Aslıyüce, Nevruz'un yılbaşı sayılıp bir takvime bağlanışının Büyük Selçuklu Hükümdarı Melik Şah'ın devrinde olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Zamanın veziri Nizamül Mülk, aralarında Ömer Hayam'ın da bulunduğu astronomi bilgilerini toplayıp bir takvim hazırlatmış, bu takvime Takvim-i Meliki, Takvim-i Sultani, Melik Şah'ın lakabı Celalü'd devle ve'd-din olduğu için de Takvim-i Celali denilmiştir."

Bahçelievler ilçesi Emir Sultan Ortaokulunda düzenlenen Nevruz programına, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, Eğitimci Adnan Hakan, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Programın sonunda Nevruz'la ilgili şiirler okundu, türküler söylendi, demir dövme ve çeşitli etkinlikler yapıldı. Nevruz pilavı ikram edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aslıyüce: 'Nevruz Gönüllerin Aydınlandığı Bir Gün' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement