Asmmmo'dan İftar - Son Dakika
Ekonomi

Asmmmo'dan İftar

İftara Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur da katıldı.

04.07.2014 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, 4. dönem geçici vergi beyanının verilmesinin kaldırılmasının Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı kapsamında Mecliste olduğunu, yasanın gelecek dönem çıkacağını söyledi.

Cantimur, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (ASMMMO) Gölbaşı Akalın Tesisleri'nde verdiği iftarda, Bakanlık olarak muhasebeci ve mali müşavirlerin iş yükünü artırmanın gayreti içinde olmadıklarını belirterek, "Çünkü meslektaşlarımızın iş gücünün artması demek, Bakanlığın da iş yükünün artması demek. Bütün arzumuz meslektaşlarımızın yapmış olduğu faaliyetler esnasında iş yükünü azami derecede azaltabilmek" dedi.

ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı da kendileriyle beraber muhasebe bürosu ziyareti yapan ve meslek mensuplarıyla istişare toplantılarına katılan Cantimur'a teşekkür etti.

Okkalı, düzenli vergisini ödeyen mükelleflere indirim ve  özel haklar sağlanması gibi taleplerinin Bakanlık tarafından da olumlu karşılanmasının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

İftara Maliye Bakanlığı Müstaşarı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk ile çok sayıda meslek mensubu katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Asmmmo'dan İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement