Aso 1. Organize Sanayi Bölgesi Bilişim ve Haberleşme Platformunun Oluşturulması Projesi - Son Dakika
Güncel

Aso 1. Organize Sanayi Bölgesi Bilişim ve Haberleşme Platformunun Oluşturulması Projesi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'deki bütün organize sanayilerinin pozitif bir yarış içerisinde olduğunu belirterek, ASO 1.Organize Sanayi Bölgesi'nin bu yarıştaki başarısını devam ettirdiğini söyledi.

01.06.2012 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'deki bütün organize sanayilerinin pozitif bir yarış içerisinde olduğunu belirterek, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin bu yarıştaki başarısını devam ettirdiğini söyledi.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın "Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen, "Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Bilişim ve Haberleşme Platformunun Oluşturulması Projesi"nin tanıtım toplantısı, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Aybars Erdemli, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk ve çok sayıda davetlinin katılımı ile 1. Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ASO 1. Organize Sanayi Bölge Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk, 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mevcut bilgi iletişim altyapısı çok amaçlı ve sürekli yenilenen "Bilişim ve Haberleşme Platformuna" dönüştürülerek, firmalara veri iletişim ve internet hizmetlerinin yanında sanal fuar, e-ticaret ve e-öğrenme ile güçlendirilerek daha geniş kapsamlı ve daha hızlı online hizmet sunulacağını belirtti. 5. Etapta yer alan 55 yeni fabrikanın fiber optik ağ altyapısının oluşturulması ve halen çalışan aktif cihazların güçlendirilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Alptürk, "Projemiz bu ihtiyaçları karşılanmasına destek sağlayacaktır. Oluşturulacak Bilişim ve Haberleşme Platformu ile işletmeler arası, ülke içi ve uluslararası iletişim, haberleşme ve veri güvenliği sağlanacak, sanal fuar uygulaması ile bölgemizdeki firmaların ve ürünlerin tanıtımı ve pazar oluşturma çalışmalarının desteklenmesi, e-ticaret uygulamaları ile iç ve dış pazarın geliştirilmesi, ticari uygulamaların kolaylaştırılması ve ihracatın arttırılması ve e-öğrenme uygulamaları ile bölgemizde çalışan 20 bin kişinin mesleki konularda sürekli eğitimi sağlanacaktır" dedi.

Bütün organize sanayi bölgelerinin pozitif bir yarış içerisinde olduğunu belirten Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin de bu yarışta başarılı olduğunu söyledi. Organize Sanayi Bölgesi'nde fiber optik alt yapı ile daha büyük hizmetlerin sağlandığını belirten Özdebir, "Çağımızda her şey değişiyor. İş yapma biçimi, haberleşme şekli, hatta öğrenmede eğitim şekli bile değişiyor ve zamandan bağımsız hale geliyor. Dijital dünya yeni imkanlar sağlıyor. Bizde üyelerimize bu imkanları sunmaya ve açmaya çalışıyoruz. Zamanı yerinde kullanmak için bu teknolojiyi kullanmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Bilişim ve Haberleşme Platformunun Oluşturulması Projesi"nin bu zamana kadar gerçekleştirilen en başarılı projeler arasında yer aldığını belirten ASO Başkanı Özdebir, 1. Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına ve projeye destek veren Ankara Kalkınma Ajansı'na teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aso 1. Organize Sanayi Bölgesi Bilişim ve Haberleşme Platformunun Oluşturulması Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement