ASO 1. OSB Firmalarına Üniversite Desteği - Son Dakika
Yerel

ASO 1. OSB Firmalarına Üniversite Desteği

ASO 1. OSB Firmalarına Üniversite Desteği

Ankara Sanayi Odası 1. OSB ve Hacettepe Üniversitesi arasında bölge firmalarının Ar Ge ve inovasyon kapasitelerini arttırıcı çalışmalar yapmak için protokol imzalandı.

25.11.2014 10:04  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  ve Hacettepe Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, bölge firmalarının Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini arttırıcı çalışmalar yapılacağı bildirildi.

1. OSB tarafından yapılan yazılı açıklamada, yönetim kurulu başkanı Ahmet Kaya, " Türkiye'nin özellikle son yıllarda ekonomik olarak önemli bir başarı hikayesine imza attığını ve sanayi üretimi açısından hem nitelik hem de nicelik açıdan gelişim ve değişim süreci yaşandığını belirterek, bu başarı hikayesinde devlet tarafından uygulamaya konulan teşvik ve destek programlarının çok önemli payı var " ifadesini kullandı.

Birçok işletme, mevzuatın dağınık ve karmaşık olması, bürokratik engeller ve uygulamalardan yeterince haberdar olamamaları gibi nedenlerden dolayı, yaralanabilecekleri halde hiçbir teşvik veya destek unsurundan faydalanamadığını ifade eden Kaya, " Bu sorunu ortadan kaldırmak ve işletmelerimizin potansiyellerini harekete geçirebilmek için ASO 1. OSB olarak Hacettepe Üniversitesi ile birlikte ortak bir projeyi hayata geçirdik" değerlendirmesinde bulundu.

İmzalanan protokol ile üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması adına önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Kaya, şunları kaydetti:

" Bölge yatırımcılarımız ile akademik kariyeri olan hocalarımızı, teknolojik yenilik, Ar – Ge, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirici faaliyetleri için ulusal destek – teşvik programları ile uluslar arası fon programlarından yararlanmalarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yapmak üzere bir araya getiriyoruz. " - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ASO 1. OSB Firmalarına Üniversite Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement