Aso 1. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aso 1. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Açıklaması

Aso 1. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Açıklaması

"Merkez Bankası’nın faiz oranını sabit tutması, Türkiye’nin sanayileşmesine ve sanayinin büyümesine engel olmak demektir"

28.08.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Merkez Bankası'nın faiz oranını sabit tutmasını eleştirerek, "Bu, Türkiye'nin sanayileşmesine ve sanayinin büyümesine engel olmak demektir" ifadesini kullandı.

Kaya, yazılı açıklamasında, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi kararı çıkmamasının, "sanayiciyi baltaladığını" iddia etti.

Ahmet Kaya, " Anadolu'dan üretim yapıp ihracat yapma mücadelesi içerisinde bulunan firmalarımızın görüşlerini dikkate almayan banka,  Para Politikası Kurulu Ağustos toplantısında yüzde 8,25 seviyesindeki bir hafta vadeli repo faizini değiştirmedi. Bu yanlış karar, Türkiye'nin sanayileşmesine ve sanayinin büyümesine engel olmak demektir. Banka sanayicinin sesini duymamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Sanayinin bu tür politikalarla gelişmeyeceğini öne süren Kaya, şunları kaydetti:

"Son yıllarda uygulanan bu yanlış politikalar yüzünden sanayinin milli gelire katkısı düşmekte, bu pay hizmet sektörüne, finans sektörüne kaymaktadır. Sanayisi olmayan, üretim yapmayan ülkelerin en küçük bir krizde ne hale geldiklerini gördük. Masa başında finansal istikrarı sağlayacağız diye, sanayinin gerçeklerini bilmeden verilen kararlar ile sanayi baltalanmaktadır. Sanayimizin rekabetçi, yenilikçi, yatırımcı, marka ve teknoloji yaratan bir sanayi olması için, 2023 hedeflerimize ulaşabilmemiz için sanayi yatırımlarının fahiş faiz oranları ile değil, dünya ortalaması faiz oranlarında krediler ile desteklenmesi gerekmektedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aso 1. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement