Aso Başkanı Özdebi·r Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Aso Başkanı Özdebi·r Açıklaması

Ankara Sanayi· Odası (ASO) Başkanı Nuretti·n Özdebi·r, Ankara'ya uluslararası bir fuar merkezi kazandırılmasının önemli olduğunu yıllarca savunduklarını bildirdi.

13.05.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayi· Odası (ASO) Başkanı Nuretti·n Özdebi·r, Ankara'ya uluslararası bir fuar merkezi kazandırılmasının önemli olduğunu yıllarca savunduklarını bildirdi.

ASO Başkanı Özdebi·r, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "Şehre yapılması planlanan fuar alanı sözleşmesine TOBB, Ankara Ticaret Borsası ve ASO'nun imza atmadığı" yönündeki sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı.

Gökçek'in açıklamalarını büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini belirten Özdebir, "ASO olarak Ankara'ya uluslararası bir fuar merkezi kazandırılmasının ne kadar önemli olduğu görüşünü yıllarca savunduk." ifadelerini kullandı.

Ankara Sanayi Fuarı'nı 2010 ve 2012 yıllarında çadırlarda gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını kaydeden Özdebir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2012'de de bu işe öncü olarak elimizi taşın altına koyduk. ASO olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOBB, ATO ve ATB önderliğinde kurulan fuar şirketine yüzde 20 ortak olduk. O tarihten bu yana da tüm maddi manevi yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Proje çalışmalarını da başından sonuna kadar çok yakın takip ettim. Yakın bir zaman önce de kıran kırana rekabetin yaşandığı yapım ihalesini sonuçlandırdık. Bu aşamada Sayın Başkanın bu çıkışına bir anlam veremedim. Herhalde kendisi bu sözleri niye sarf ettiğini kamuoyuna daha açık olarak anlatacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Aso Başkanı Özdebi·r Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement