Aso Başkanı Özdebir'den Şanlıurfa Valisi Küçük'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Aso Başkanı Özdebir'den Şanlıurfa Valisi Küçük'e Ziyaret

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve işadamlarından oluşan heyet, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti.

21.11.2015 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve işadamlarından oluşan heyet, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti.

KOSGEB Şanlıurfa Müdürlüğü ve Karacadağ Kalkınma Ajansının davetlisi olarak bu ilde bulunan Özdebir, ziyarette yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, insanlık tarihinin yeniden yazılmasına neden olan bir şehir konumunda bulunduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın Suriyeli sığınmacıları ağırladığını hatırlatan Özdebir, "Sığınmacıların bir kısmı daha sonra belki geri dönecek ama içinde Suriyeli işadamlarının da bulunduğu bir kesim geri dönmeyebilir. Onlar da bu bölgeye yatırım yapacaklardır" dedi.

Şanlıurfa'nın yer aldığı coğrafyada emelleri olan güçler bulunduğuna dikkati çeken Özdebir, "Bu güçler bölgedeki insanları kullanıyorlar. Bunlara karşı uyanık olmak lazım" diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de işadamlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Seçim öncesinde bölgeye yönelik yatırımlar konusunda bir durgunluk vardı. Bu yüzden gelişiniz bizim için bir ışık oldu" ifadelerini kullandı.

Bölgede güvenlik ile ilgili bir sorun olmadığının altını çizen Küçük, Suruç ve Akçakale gibi sınıra yakın noktalarda yaşanan olayların şehir merkezindeki huzur ortamını yansıtmadığını kaydetti.

Şanlıurfa'da şu an 520 bin Suriyelinin bulunduğunu anlatan Küçük, bunlardan 110 binin çadırkentlerde yaşadığını aktardı.

Yeni kurulacak 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisine başladıklarını belirten Küçük, özellikle ayakkabı ve tekstil sektörlerinde önemli yatırımlar beklediklerini ifade etti.

Görüşme sonrasında Özdebir, Küçük'e kahve fincanı takımı hediye etti. Bu arada heyet, Şanlıurfa Teknokenti ve Harran Üniversitesine de ziyarette bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aso Başkanı Özdebir'den Şanlıurfa Valisi Küçük'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement